Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Dela se nadaljujejo, zasijale pa bodo praznične luči

Komunalni vestnik: Dela se nadaljujejo, zasijale pa bodo praznične luči

Približuje se konec leta in že jutri bo Kamnik zasijal v prazničnih lučeh, ki so jih v minulem tednu na različnih koncih mesta namestili delavci Komunalnega podjetja Kamnik, ki pa se, seveda, niso ubadali zgolj s krasitvijo, ampak so postorili še kopico drugih stvari.

Tedenski vestnik KPK (od 27. 11. do 3. 12. 2018)

Izgradnja sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

Dokaj mil začetek letošnje zime, ki zaenkrat še prizanaša s snegom in nizkimi temperaturami, omogoča razmeroma nemoteno nadaljevanje del izgradnje kanalizacije in vodovoda na območju Tuhinjske doline.

V Srednji vasi se še naprej gradijo kanalizacijski vodi, polagajo nove vodovodne cevi, obenem pa se obnavlja tudi meteorna kanalizacija ter gradijo telekomunikacijski vodi, ki bodo tudi na območju Tuhinjske doline omogočili boljši stik s svetom in še hitrejši pretok informacij.

 

Z nezmanjšanim tempom se dela nadaljujejo tudi v vasi Vrhpolje, kjer se obnavlja meteorna kanalizacija, gradi vodovod in izdelujejo hišni priključki, obenem pa potekajo tudi že priprave na asfaltiranje ulic.

Rekonstrukcija vodohrana v Črni pri Kamniku

V skladu z načrti napredujejo tudi rekonstrukcijska dela in dozidava vodohrana v Črni pri Kamniku, ki bo tamkajšnjim krajanom v prihodnje zagotavljal čisto in neoporečno pitno vodo, saj so jo morali v preteklosti, zaradi onesnaženosti, nemalokrat tudi prekuhavati.

 

V preteklem tednu je bil obstoječi vodohran temeljito očiščen, položen je bil podložni beton prizidka, izvedena pa je bila tudi že horizontalna izolacija. Po predvidenem terminskem planu bodo rekonstrukcijska dela vodohrana zaključena v februarju 2019.

Izgradnja komunalne infrastrukture na Molkovi poti v Mekinjah

Največje mestno gradbišče se trenutno nahaja na Molkovi poti v Mekinjah, kjer so delavci Komunalnega podjetja Kamnik v preteklem tednu začeli z izgradnjo komunalne infrastrukture Le-ta zajema izkop ter polaganje oz. obnovo vodovoda in kanalizacije.

 

Izgradnja pločnika med Zdušo in Podjelšami in prenovitvena dela na Glavnem trgu so bila resda končana že teden poprej, so pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik v tem tednu izvedli tudi natančne meritve trga, ki ga od nedavnega krasi na novo osvetljena fontana.

Seveda pa bo prenovljeno mestno središče v vsem polnem sijaju zažarelo jutri, 7. decembra 2018, ko se bodo ob 17. uri, tudi na novoletnem drevesu, ki so ga kamniški komunalni delavci pripeljali že prejšnji teden, prižgale lučke.

Javna razsvetljava

Z novoletnim krašenjem mesta in napeljavo lučk je vsako leto kar precej dela, delavci Komunalnega podjetja Kamnik pa se, v okviru danih možnosti, vsakokrat potrudijo, da je mesto kar najlepše okrašeno.

Kako jim je mesto, ob številnih drugih vzdrževalnih delih, uspelo okrasiti in s prazničnimi lučmi osvetliti tokrat, pa bomo, kot smo že omenili, lahko občudovali že jutri zvečer.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Seveda pa se delavci Komunalnega podjetja Kamnik v preteklem tednu niso ukvarjali zgolj s krašenjem mesta, ampak so poskrbeli tudi za ureditev še nekaj izmed več kot 400 kilometrov občinskih cest in javnih poti.

Od minulega tedna je tako precej udobnejša in varnejša vožnja po makadamskih cestah med Kolovcem in Palovčami ter na Selah pri Kamniku, v Pšajnovici so urejene in na novo utrjene bankine, na asfaltni cesti v Bistričici so bile pokrpane udarne jame, na Lazah v Tuhinju je bil saniran del ceste, v Zgornjem Tuhinju pa je bilo zaključeno asfaltiranje dela ene izmed tamkajšnjih cest.

Vzdrževanje kanalizacije in vodovoda ter pokopališč

V prejšnjem tednu je bilo poskrbljeno tudi za redne preglede, vzdrževanje in strojno čiščenje kanalizacijskih vodov na različnih koncih občine, očiščene in izpraznjene so bile številne greznice, vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik pa so poskrbele tudi za redno vzdrževanje vodooskrbnih objektov, vodohranov in črpališč ter tudi za urejanje okolice in pokopališč.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med  4. 12. in 10. 12. 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

 • ureditev makadamskih cest: SOTESKA-STRMEC, PODGORJE
 • ureditev bankin: VODICE NAD KAMNIKOM
 • krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: STOLNIK
 • nadaljevanje izgradnje sekundarne kanalizacije, vodovoda in telekomunikacijskih vodov na območju Tuhinjske doline
 • nadaljevanje del rekonstrukcije vodohrana v Črni pri Kamniku
 • nadaljevanje izgradnje komunalne infrastrukture na Molkovi poti v Mekinjah
 • redne preglede, vzdrževanje in strojno čiščenje kanalizacije
 • čiščenje greznic in kanalizacije v občini Kamnik.
 • dodaten pregled in morebitno popravilo hidrantov na Duplici
 • redno vzdrževanje objektov, vodohranov in črpališč.
 • tekoča vzdrževalna dela na javni razsvetljavi, semaforjih in črpališčih
 • redna vzdrževalna dela na pokopališču

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Postavitev in blagoslov kapelice sv. Barbare

Komunalno podjetje Kamnik se v življenje in utrip Kamnika in lokalnega okolja ne vključuje zgolj z deli, ki jih podjetje in zaposleni opravljajo v okviru koncesijskih del in kot zanesljiv in kvaliteten izvajalec občinskih investicij, ampak po svojih najboljših močeh pomaga tudi pri realizaciji različnih projektov.

Komunalno podjetje Kamnik je tako pomagalo tudi pri ponovni postavitvi kapelice svete Barbare v parku pri nekdanji smodnišnici, številčno obiskanega blagoslova kapelice, ki jo je blagoslovil ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, pa se je s ponosom in zadovoljstvom udeležilo tudi vodstvo Komunalnega podjetja Kamnik.

Miklavž v Komunalnem podjetju Kamnik

Naj pa za konec tokratnega Komunalnega vestnika omenimo še to, da je v tem tednu otroke zaposlenih v Komunalnem podjetju Kamnik obiskal in obdaril tudi sv. Miklavž.

 

V svojem spremstvu je imel sv. Miklavž s seboj angele in celo hude parkeljne, ki pa, tudi zaradi tega, ker jabolko ne pade daleč od drevesa, niso imeli prav nič dela z lovljenjem in strašenjem porednih otrok, zato so lahko zgolj pihali od jeze, saj so bili vsi otroci, tako kot njihovi starši, celo leto pridni, za kar jih je Miklavž nagradil z darili.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve