Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Jesenske vzdrževalne akcije in nadaljevanje gradbenih del v Stahovici, Studencih in Vasenem

Komunalni vestnik: Jesenske vzdrževalne akcije in nadaljevanje gradbenih del v Stahovici, Studencih in Vasenem

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Jesen običajno s seboj prinese precej  cestnih vzdrževalnih del, še posebej na načetih makadamskih cestah, saj jesenski nalivi marsikje še dodatno poslabšajo stanje. V minulem tednu smo zato poskrbeli za sanacijo makadamskih cest v Zakalu, v Rudniku pri Radomljah, v Klemenčevem in na Selah, poskrbljeno pa je bilo tudi za krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah, in sicer na območju Kamniške Bistrice, Sovinje Peči in ceste  Špitalič – Okrog.

 

V sklopu urejanja cest redno skrbimo tudi za urejene bankine.  Naši zaposleni so jih v tem tednu oblikovali, utrdili in poravnali na Perovem in pri pokopališču v Zgornjem Tuhinju. Prometne težave povzročajo tudi dotrajani pokrovi kanalizacijskih jaškov, ki povzročajo tresljaje, pokanje in ropot, predvsem pa, kadar zaradi zunanjih dejavnikov niso več v ravni ceste, zmanjšujejo tudi prometno varnost. Betonski pokrovi jaškov so bili v tem tednu zamenjani v Lipljah ter na Lasenem in Pšajnovici.

 

Naše vzdrževalne ekipe so v tem tednu poskrbele tudi za čiščenje meteornih jaškov na Muzejski poti in s tem preventivno poskrbele za preprečitev zamašitve glavnih odtokov meteorne vode. Večji poseg obsekavanja vejevja, ki so segale v cestno telo, smo izvedli v Stolniku, v Oševku pa je na cesto nepričakovano padlo drevo, ki je začasno onemogočilo prevoznost ceste, vendar so pa naše službe poskrbele, da je bila ovira kar se da hitro odstranjena.

V sredini tedna smo bili znova priča plazenju terena. Tokrat je do plazenja prišlo na cesti Poljana – Črnivec, in sicer nad gostiščem, kjer je v noči na ponedeljek, v dolžini kakih 15 metrov, prišlo do večjega usada vozišča. Zaradi polzenja vozišča v dolino bo območje potrebno čim prej sanirati, naša ekipa pa je v vmesnem obdobju poskrbela za ustrezno zavarovanje problematičnega in nevarnega dela ceste.

 

V Tunjicah je bilo poskrbljeno za odstranitev peska s cestišča, močni nalivi pa s peskom ne zasipajo zgolj cest, ampak tudi travnike, ki jih je bilo prav tako potrebno očistiti. Na Slatnarjevi ulici je v cesti zijala velika razpoka, zaradi česar je bilo potrebno izvesti frezanje asfalta, priprava na asfalt pa je bila narejena v Stolniku, kjer bo v kratkem asfaltiran prekop GVO.

Redna vzdrževalna dela na cestah se bo izvajalo tudi v prihodnjem tednu, če le ne bo preveč slabega vremena ali nujnih intervencij, ki bi lahko vplivale na zamik načrtovanih del.

Plan za teden 41. delovni teden tega leta je sledeč:

 • Pregled cest
 • Ureditev makadamskih cest
  • Sovinja Peč-Podlom
  • Trobelno
  • Rova-Kolovec
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah:
  • Kraljev Hrib
 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah
  • Motnik
 • Izkop jarkov
  • Rova – Kolovec
  • Špitalič
 • Čiščenje propusta
  • Špitalič
 • Čiščenje peska s travnika
  • Okroglo
 • Odstranitev plazu
  • Sovinja Peč
 • Postavitev cestne zapore
  • Veronikin tek
 • Zamenjava starih cvetličnih korit Pot na Žale

Vodovodna ekipa se je v zadnjem tednu septembra največ posvečala vzdrževanju objektov. Očistila je vodohrane v Kamniku, na Markovem in Porebri. V okolici vodooskrbnih objektov Iverje, Laseno, Pšajnovica, Slevo,  Kamnik– Kavran, Soteska in Žale, je bilo poskrbljeno za košnjo, vzdrževalci pa so poskrbeli tudi za kontrolo sistemov, zajetij in za spiranje samih sistemov.

Enota kanalizacije se je posvečala svojim standardnim opravilom. Čistila je meteorno kanalizacijo, praznila greznice, pregledovala črpališča, skrbela za tržni prostor in praznila koše, v sredini tedna pa je, v kanalizacijskih sistemih na območju mesta Kamnik, izvedla postopek deratizacije.

Naš elektro tim je zamenjal sijalke na Cankarjevi ulici in v Špitaliču, na Lokah je zamenjal žarnice in zagotovil osvetlitev prehoda za pešce, v Šmartnem je izvajal čiščenje cevne kanalizacije, delo pa je imel tudi na Novem trgu, kjer je bilo zaradi korozije potrebno zamenjati konzolo in zagotoviti vnovičen priklop svetilke. Ne pozabimo pa na Stahovico, naše največje gradbišče, kjer so bili, v sklopu elektro del, napravljeni izkopi in postavljeni temelji za novo javno razsvetljavo.

Dela na gradbiščih v Stahovici, Studencih in Vasenem

Letošnjo jesen bomo pomnili po večmesečnem delu na projektu v Stahovici, po obsežni sanaciji ceste v Studencih in skrbi za novo kanalizaciji v Vasenem. Vse lokacije so bile za naše zaposlene aktualne tudi v preteklem tednu, strnjeni povzetek nedavno opravljenih del pa je sledeč.

V Stahovici sta se izvajala predpriprava in nato asfaltiranje nosilnega asfalta desnega dela ceste v smeri proti Črni. Sledil je prehod v novo fazo dela (levi del v smeri proti Črni), kjer je ekipa že ostranila star asfalt. Še ena novost tega tedna je zasaditev zelenja – cipres v t.i. 2. fazi gradbišča, in sicer na desnem delu ceste v smeri proti Kamniški Bistrici.

 

V Studencih je gradbena ekipa delala na drenaži in meteorni kanalizaciji, sledili sta izvedba in obdelava jaškov, do zaključka projekta pa nas ločita le še ureditev brežin in asfaltiranje. Pripravo na asfaltiranje ceste načrtujemo v drugi polovici naslednjega tedna, če se le ne uresniči slaba vremenska napoved.

 

 

V Vasenem nadaljujemo z deli na že obstoječi trasi. Z deli napredujemo na fekalni, meteorni, telekomunikacijski kanalizaciji in vodovodu. Opis del za prihodnji teden bo enak, se pa približujemo območju, ko bo potrebno izvesti tudi preboj pod državno cesto.

 

Delovni rezultati naslednjega tedna bo v veliki meri odvisen tudi od vremenskih razmer, bodo pa dnevi, ki prihajajo, ključni za lovljenje rokov pred pričetkom zimske sezone, na katero pa se že pridno pripravljamo.

NAROČITE SE NA NAŠA OBVESTILA – NAMESTITE TELEGRAM!

Bodite obveščeni o aktualnih zaporah in vodovodnih okvarah

Zakaj se naročiti na obvestila preko aplikacije Telegram?

Preprosto: ker je brezplačno. In tako bo ostalo.
Bodite obveščeni o okvarah na vodovodnem omrežju, vzdrževalnih delih ter zaporah prometa.

Saj to ni virus, kajne?

Obvestila so popolnoma varna. Preko sistema ne boste prejemali nikakršnih reklam, le informacije, ki vam bodo lajšale vsakdan.

Kako se naročim?

Povsem enostavno: na telefon, računalnik ali tablico si namestite brezplačno aplikacijo Telegram, preko katere deluje sistem obveščanja.
Po namestitvi le kliknete na našo povezavo v nadaljevanju sporočila ter se pridružite našemu kanalu.
Komunalno podjetje Kamnik ne zbira osebnih podatkov uporabnikov sistema obveščanja, zagotavljamo anonimnost.

Več na naši spletni strani: www.kpk-kamnik.si

Komunalno podjetje Kamnik