Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Kljub vdorom vode dela dobro napredujejo

Komunalni vestnik: Kljub vdorom vode dela dobro napredujejo

Delovne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik, ki s pridom izkoriščajo Valentinovo zgodnjo pomlad, so tudi v minulem tednu opravile kar precej različnega dela.

Tedenski vestnik KPK (od 5. do 11. 2. 2019)

Izgradnja sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

V Soteski in Srednji vasi so gradbene ekipe Komunalnega podjetja Kamnik nadaljevale z izgradnjo sekundarne kanalizacije in vodovoda na območju Tuhinjske doline.

 

Kljub temu, da delavcem nemalo preglavic povzročajo vdori vode, ki jo je iz izkopanih jarkov potrebno stalno črpati, pa dela dobro in opazno napredujejo.

Rekonstrukcija vodohrana v Črni

V prejšnjem tednu so se nadaljevala tudi dela rekonstrukcije vodohrana v Črni pri Kamniku, ki počasi že dobiva tudi svojo končno podobo. Žal prenizke temperature zaenkrat vseeno še ne dopuščajo izvedbe nekaterih najobčutljivejših del v notranjosti vodooskrbnega objekta, ki morajo biti izvedena brezhibno ter brez morebitnih konstrukcijskih napak, ki bi jih lahko povzročila zmrzal oz. prenizke temperature, zaradi česar je bil, po temeljitem premisleku in v izogib morebitnim kasnejšim težavam, končni rok za dokončanje objekta prestavljen v mesec april.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

V minulem tednu je bilo precej postorjenega tudi na občinskih cestah in javnih poteh, na katerih se vse bolj kažejo posledice zime, saj je kar nekaj odsekov cest domala zacvetelo, vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik pa se trudijo, da nastale luknje, v okviru razpoložljivih sredstev, čim hitreje zakrpajo.

 

Prejšnji teden so bile tako zakrpane udarne jame na asfaltnih cestah v Lanišah, na Krivčevem, v Volčjem Potoku, med Češnjicami in Okrogom ter na Brišah.

Precej manj lukenj imajo tudi makadamske ceste v Šmarci, na Bistriški, v Volčjem Potoku, v Kamniški Bistrici ter na Gozdu, med Sotesko in Strmecem, na Pšajnovici ter med Tunjicami in Zadnjim vrhom, pa so bile ob cestah odstranjene moteče veje.

 

Povsem drugačno podobo pa od tega tedna dalje kaže tudi cesta, ki vodi proti naselju Praprotno oz. Svetemu Primožu nad Kamnikom.

 

Zimska služba: V 1. tednu februarja sta bili na kamniških občinskih cestah in javnih poteh izvedeni dve zimski akciji, in sicer 1. in 4. februarja 2019, pri čemer je bilo strojno posutih skupno cca. 270 km cest, ročno pa kakih 230 m2 površin.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Tako kot vsak teden, so kamniški komunalni delavci tudi v preteklem tednu precejšnjo skrb namenili rednim vzdrževalnim delom na komunalni infrastrukturi, okolici in pokopališčih.

Pregledana so številna kanalizacijska črpališča, očiščeni in s kamero pregledani kanalizacijski vodi v Mekinjah in na Perovem, poskrbljeno pa je bilo tudi za praznjenje več greznic in mestnih košev za smeti.

Na Kajuhovi, Matije Blejca, Cankarjevi in še kje, so bili zamenjani pokrovi, ki so štrleli nad nivo ceste, na Kranjski sta bili sanirani muldi dveh jaškov, na Novem trgu pa je bilo potrebno interventno popraviti kanalizacijski priključek.

 

V preteklem tednu so bili popisani tudi industrijski vodomeri in očiščeni nekateri vodooskrbni objekti, nadaljevalo pa se je tudi s popravilom okvar in redno menjavo vodomerov na območju Šutne in Komende.

Na Perovem je bila postavljena dodatna svetilka javne razsvetljave, v Podgorju, na Zduši in na Molkovi ulici so bili oštevilčeni kandelabri, delavci komunalnega podjetja pa so ob kulturnem prazniku po mestu izobesili tudi zastave.

Kot običajno je bilo poskrbljeno tudi za urejanje pokopališč na Žalah, v Mekinjah, Podgorju in v Nevljah, na katerih so bile vzdrževane poti, očiščene mrliške vežice in podobno, nemoteno pa se je izvajala tudi pogrebna služba.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 12. in 18. 2. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: MEKINJE-GODIČ, NEVELJSKA POT
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: SNOVIK-BELA PEČ, TUNJICE-ZADNJI VRH
 • Ureditev makadamske ceste: SV. PRIMOŽ
 • Posek vej: PŠAJNOVICA-GABROVNICA
 • Zimske akcije.
 • Zimske akcije
 • Nadaljevanje del izgradnje sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini
 • Nadaljevanje rekonstrukcije vodohrana v Črni
 • Redna vzdrževalna dela: pregledi in čiščenje objektov, čiščenje in snemanje kanalizacije.
 • Čiščenje greznic po planu in naročilu strank.
 • Redna vzdrževalna dela: pregled črpališč, praznjenje košev za smeti in košev za pasje iztrebke, dela na tržnici, čiščenje kanalizacije idr.
 • Izgradnja kanalizacijskega priključka: AŠKERČEVA
 • Popravilo iztočne glave: razbremenilnik CIRIUS
 • Čiščenje objektov: MARKOVO, POREBER
 • Popravilo okvar in redna menjava vodomerov.
 • Popis vodomerov: 240 gospodinjstev
 • Merjenje prostega klora v vodi – 10 objektov
 • Montaža vodomerov: ŠUTNA, KOMENDA
 • ČRNA: položitev cevi v dolžini 12 m in menjava zasunov, hidranta in delov vodohrana
 • Periodične meritve zaščite JR, menjava sijalk, popravila okvar in pregled delovanja na črpališčih.
 • Krasitev mesta: pospravljanje zastav
 • Druga nujna vzdrževalna dela

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela tudi zamaknejo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve