Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Mesto bo narodne noše in obiskovalce pričakalo urejeno

Komunalni vestnik: Mesto bo narodne noše in obiskovalce pričakalo urejeno

Maistrova ulica bo čez par dni znova odprta za promet, pločnik med Lazami in Zgornjim Tuhinjem je dokončan, plaz nič več ne ogroža stanovanjske hiše v Košišah, še nekaj cest je v boljšem stanju, v teh dneh pa se je začela tudi dolgo pričakovana obnova stopnic, ki z vrta mestne kavarne vodijo na Mali grad, našemu mestu pa že vrsto let niso bile ravno v ponos. So pa v preteklem tednu delavci Komunalnega podjetja Kamnik, z opremo in znanjem, priskočili na pomoč tudi gasilcem pri gašenju požara skladišča v nekdanjem Alpremu.

Tedenski vestnik KPK Kamnik (od 21. do 27. 8. 2018)

Komunalno podjetje Kamnik je v preteklem tednu nadaljevalo z deli na nekaterih investicijskih projektih Občine Kamnik, med katerimi bo v teh dneh kar nekaj tudi dokončanih in zaključenih.

Prenova Maistrove ulice in Glavnega trga

Na Maistrovi ulici so dela povezana z njeno popolno prenovo že povsem pri koncu, saj je potrebno urediti zgolj še nekaj zadnjih manjših detajlov ter ulico, vključno s stekli tamkajšnjih stanovanjskih in poslovnih stavb, le še temeljito očistiti, tako da bo v prihodnjih parih dneh, prenovljena in še lepša, pričakala ter pozdravila tudi skorajšnji prihod narodnih noš.

Prenovljene ulice ter konca del, pa se ne bodo razveselili zgolj vozniki, ki jim bo prizanešeno z vožnjo po zasilnih obvozih, ampak predvsem prebivalci Maistrove, ki se jim delavci Komunalnega podjetja Kamnik iskreno zahvaljujejo za vso potrpežljivost in razumevanje tekom celega letošnjega poletja, ko se je Maistrova ulica spremenila v gradbišče.

Če pa je tekom gradbenih del, kljub temu, da so si prizadevali, da bi življenje na ulici potekalo čim bolj nemoteno, prišlo do kakih neljubih in nehote povzročenih nevšečnosti, pa se jim zanje opravičujejo.

 

Že čez par dni bo namreč vse drugače, kajti vreme delavcem Komunalnega podjetja Kamnik dobro služi, tako da bo Maistrova ulica, predvidoma že v ponedeljek, znova normalno prevozna in odprta za ves promet, medtem ko se bodo dela prenove na Glavnem trgu nadaljevala takoj, ko arheologi zaključijo svoje delo.

Pločnik med Lazami in Zg. Tuhinjem

Povsem pri koncu je tudi izgradnja pločnika med Lazami in Zgornjim Tuhinjem, ki se ga bodo ob začetku novega šolskega leta zagotovo razveselili predvsem otroci in njihovi starši, ki bodo odslej ob kar precej prometni cesti skozi Tuhinjsko dolino lahko hodili precej varneje.

Te dni so bili asfaltirani še zadnji metri pločnika, v prihodnjih dneh bodo, na že pripravljene stebričke, nameščeni tudi prometni znaki.

Še posebej razveseljivo pa je, da je postavljena tudi že temeljna konstrukcija nove ter še kako dobrodošle brvi za pešce, ki jim, pri Mlinarjevem skednju, kjer je bila zgrajena tudi kamnita varovalna zložba, že kmalu ne bo več potrebno prečkati ozkega in nevarnega mostu prek Šumščice.

Sanacija plazu v Košišah

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so, skladno s projektom, v minulem tednu zaključili tudi z deli sanacije plazu v Košišah, ki odslej zagotovo ne bo več ogrožal stanovanjske hiše, ko bo plazišče obraslo še rastlinje, pa bo na grozeči plaz, s katerega je bilo odpeljanih nekaj sto tovornjakov zemlje, ostal le še spomin.

Izgradnja kanalizacije in vodovoda

Skladno z načrti se nadaljuje tudi izgradnja sekundarnega kanalizacijskega omrežja v vaseh Buč in Vrhpolje, na Lokah pa se bo že v kratkem pričelo tudi z gradnjo kanalizacije in vodovoda oziroma t.i. kanala C1.

 

Na novo urejene kanalizacije, pa se bodo zagotovo najbolj razveselili stanovanci stanovanja na ulici Matije Blejca, kjer so imeli zaradi slabo urejenih odtokov, v zadnjem času stanovanje že večkrat poplavljeno.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

V minulem tednu je precej lepšo podobo dobilo tudi vsaj nekaj odsekov od 416 kilometrov občinskih cest, za katere, kot koncesionar skrbi Komunalno podjetje Kamnik.

Na Perovem so se nadaljevala dela sanacije in delne rekonstrukcije ceste Perovo – Na Bregu, položen je bil asfalt na cesti v Palovčah, med Mekinjami in Godičem ter Smrečjem v Črni in Gozdom, pa so bile urejene bankine.

Sanacija stopnic na Mali grad

Obiskovalce in ljubitelje Malega gradu ter številne Kamničane, ki so že vrsto let opozarjali na stanje stopnišča, ki vodi s kavarniškega vrta proti Malemu gradu, pa utegne razveseliti informacija, da so delavci Komunalnega podjetja Kamnik omenjeno stopnišče že začeli obnavljati.

Na stopnišču je bila že odstranjena dotrajana železna ograja, ki jo bo nadomeščena z novo, varno ograjo, tako da bo do Malega gradu kaj kmalu moč priti po še enem urejenem in varnem dostopu.

 

Javna razsvetljava

Že prejšnji teden smo omenili, da so je kar nekaj luči javne razsvetljave v mestnem središču, namesto starih, potratnih ter ekološko spornih žarnic, dobilo nova, varčnejša in naravi prijaznejša LED svetila.

Omenjena svetila oddajajo toplo, rumeno-oranžno svetlobo, kakršne smo v središču mesta že tako vajeni, da marsikdo menjave svetil bržkone sploh ni opazil. Da pa se je svetlobno onesnaževanje z menjavo svetil močno zmanjšalo, pa nas še najlaže prepriča pogled proti nebu nad mestom, kjer je, tudi med sprehodom skozi središče mesta, ponovno moč uzreti tudi kako zvezdo, ki se je prej izgubila v mrču svetlobnega smoga.

 

Okvirni plan dela KPK v prihodnjem tednu

 V obdobju med 28. 8. 2018 do 3. 9. 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

  • Asfaltiranje dela cestnega odseka Špitalič – Okrog – izvedba asfaltiranja
  • Sanacijo in deln rekonstrukcija ceste Perovo – Na Bregu – nadaljevanje izvedba tamponske priprave
  • Sanacijo ceste Pšajnovica – Laseno
  • Ureditev makadamske poti Snovik-Kočevo
  • Sanacije stopnic na Mali grad– nadaljevanje del

Nadaljevala se bodo tudi dela na investicijskih projektih Občine Kamnik, naj pa tudi tokrat opozorimo, da je tedenski načrt vzdrževalnih del je zgolj okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, posamezna načrtovana dela lahko tudi zamaknejo.

Priprava mesta na Dneve narodnih noš

V prihodnjih dneh bodo delavci Komunalnega podjetja Kamnik, spričo skorajšnjega začetka tradicionalnih, že 48. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, nekaj več pozornosti namenili tudi ureditvi in pripravi mestnega jedra, pri čemer bodo urejene vse odkrite pomanjkljivosti, ki še kako vplivajo na celostno podobo urejenega mesta.

Terenski ogledi terena so bili že opravljeni, delavce pa čaka kar nekaj dela, in sicer, saj je bilo  tekom pregleda ugotovljeno, da je na več mestih potrebno popraviti granitne kocke, odstraniti betonska korita in kocke, urediti gradbišče oz. arheološko najdišče na Glavnem trgu, ki utegne biti, spričo zanimivih in dobro ohranjenih ostalin, ki so jih našli arheologi, zanimiv tudi za številne obiskovalce, popraviti in urediti stopnice ob Šutni, temeljito preveriti vse ograje, na katere se radi naslanjajo gledalci ob spremljanju povorke, pokositi zelene površine, očistiti mesto vse nepotrebne navlake in morebitnih smeti, bržkone pa se bo tekom del našlo še kaj takšnega, kar bo potrebno urediti, da bo mesto narodne noše in obiskovalce pričakalo kar najbolj urejeno.

Pomoč pri gašenju požara pod Malim gradom

V pregledu opravljenega v minulem tednu, pa zagotovo ne smemo spregledati tudi pomoči, ki so jo delavci Komunalnega podjetja Kamnik, s svojo opremo in znanjem, nudili gasilcem iz več kamniških gasilskih društev, ko so se le-ti na območju nekdanjega Alprema borili z ognjenimi zublji močnega in obsežnega požara.

Požar je omenjeno leseno skladišče sicer povsem uničil, vendar se uničujoči plameni po zaslugi vseh, ki so pomagali pri gašenju, se močan požar ni razširil še na sosednje objekte in povzročil še večje škode.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve