Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Pester delovni utrip in podpis pogodbe za rekonstrukcijo križišča v Stahovici
Direktorica KPK Anča Cvirn ob podpisu pogodbe za izgradnjo novega pločnika v Stahovici.

Komunalni vestnik: Pester delovni utrip in podpis pogodbe za rekonstrukcijo križišča v Stahovici

V tem tednu smo, v primerjavi s prejšnjim, prejeli poklon vremena in s tem priliko za pospešitev del na naših gradbiščih. Vzdrževalna dela so v polnem razmahu, optimizem pa prinaša podpis pogodbe za rekonstrukcijo križišča v Stahovici, s katero bomo štartali v mesecu juliju. Gre za enega večjih načrtovanih projektov letošnjega leta izpod rok Komunalnega podjetja Kamnik.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

 Za začetek se ustavimo pri vzdrževalnih delih. Nadaljevali smo s strojno košnjo ob cestiščih na relaciji Palovče – Kolovec, ob Prašnikarjevem drevoredu, v Tunjicah, v Lanišah, na relaciji Mekinje – Godič, v Košišah, na Tunjiški Mlaki, v Stranjah in na Žalah.

 

Po nekaj tedenskem premoru smo znova izvajali košnjo javnih površin. Zaradi obilnega deževja že precej visoko travo smo pokosili v Keršmančevem parku, ki ga od tega tedna naprej lepšajo na novo posajene vrtnice, sveže pokošene pa so tudi številne javne površine na območju Kamnika.

Kot običajno je bilo precej postorjenega in urejenega tudi na občinskih cestah in javnih poteh. Skladno z načrtom so se uredile makadamske ceste na območju Spodnjih Stranj, Zakala, Klemenčevega in Podgorja, v skupnem obsegu cca. 1.500 m. Udarne jame so bile pokrpane na Neveljski poti ter v Godiču in na Brezjah nad Kamnikom. Z bankinami smo imeli opravka v Volčjem Potoku (pri Arboretumu) in na Rudniku pri Radomljah, očiščene pa so bile tudi koritnice na cesti Brezje – Gozd in vtoki na cesti Brezje – Kršič.

 

Vzdrževanja je bila deležna tudi vertikalna in horizontalna dela prometna signalizacija, pri čemer je bil, med drugim, postavljen nov znak za omejitev hitrosti v Bistričici (omejitev hitrosti 30 km/h) ter na Kajuhovi ulici, medtem ko je bilo v Nevljah in na Ljubljanski cesti potrebno podrte ali poškodovane prometne znake znova popraviti. Se je pa na območju celotne občine izvajala tudi osvežitev talnih označb.

V Šmartnem nadaljujemo z izvedbo fekalne kanalizacije, kjer se počasi približujemo koncu. Ostalo je le še okoli 10 m cevi in izvedba jaška. Po izvedbi del ekipe vsakič sproti z nasutjem in planiranjem poskrbijo za prevoznost ceste, cesta pa bo na koncu dobila še novo asfaltno prevleko. Zaradi plazečega terena pa se v zaključni fazi načrtuje tudi postavitev opornega zidu v dolžini kakih 15 m.

 

Kje smo z ostalimi projekti? V okviru asfaltiranja prekopov so bili v tem tednu na vrsti pločniki na Jenkovi in Kranjski ulici, na vsaki izmed ulic v skupni dolžini cca. 250 m. Izvedlo se je popravilo kock, kjer je bilo to potrebno, pa so se znižali in popravili tudi robniki.  Ker je bilo vreme naklonjeno, se je delno asfaltiranje pločnika na Kranjski izvedlo v tem tednu, delo na pločniku na Jenkovi ulici, pa je že končano.

 

Na usadu Palovče gre vse po načrtih. V začetku tedna so bili zvrtani in zabetonirani še zadnji piloti, tako da se bodo že v začetku prihodnjega tedna dela nadaljevala.

Lepo napredujemo na Bakovniški, Prvomajski in Slatnarjevi ulici, kjer se bo še preko celega poletja gradila optična kanalizacija.

 

Pomemben mejnik tega tedna je bil za Komunalno podjetje Kamnik tudi podpis pogodbe za izvedbo rekonstrukcije križišča v Stahovici. Komunalno podjetje Kamnik je bilo izbrano za najugodnejšega izvajalca del, s katerimi bomo pričeli v mesecu juliju, gre pa za eno izmed večjih investicij letošnjega leta.

V sklopu kanalizacijskega in vodovodnega vzdrževanja smo na ustaljenih tirih. Vodovodna ekipa se je posluževala rednih vzdrževalnih del, kot je košnja okoli objektov (Mekinje, Vrhovje), čiščenja vodohranov (Soteska, Palovče), jemanja vzorcev na prosti klor, popisa vodomerov idr. Polega navedenega, pa se je v tem tednu lotila še menjave hidrantov na Livarski in na Gozdu.

So jo pa nekoliko zagodle tudi okvare, zaradi česar je bilo v tem tednu izvedenih tudi več nujnih intervencijskih del. Sanacije so se izvajale na vodovodnem sistemu Iverje, zaradi popravil pa so bile večkrat motene oskrbe s pitno vodo (Tomšičeva in Žebljarska ulica, Vremšakova ulica, Bazoviška ulica, Aškerčeva ulica, Jenkova ulica, Ul. Kamniško-Zasavskega odreda, Miklavčičeva ulica).

 

Greznice so se tokrat praznile v Gozdu, Stolniku, Malemu Hribu in v Snoviku, druga vzdrževalna dela na kanalizaciji pa so tekla brez posebnosti, kot vselej, pa je bila na rednem sporedu del tudi priprava tržnega prostora, praznjenje košev, pometanje avtobusnih postaj.

Hiter pogled v okvirni delovni načrt prihodnjega dela pa pokaže, da se nam obetajo sledeča dela:

  • Urejanje makadamskih cest: PEROVO, VOLČJI POTOK, SELA,PODHRUŠKA
  • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: STOLNIK
  • Ureditev bankin: VOLČJI POTOK
  • Postavitev prometnih znakov: GODIČ, POT NA POLJANE
  • Ureditev pločnika: KRANJSKA CESTA
  • Horizontalna signalizacija: CELOTNA OBČINA
  • Strojna košnja: OBČINA KAMNIK

Voščilo ob dnevu državnosti

Naj ob koncu tokratnega vestnika vsem občanom in občankam zaželimo še veselo pričakovanje prazničnega dne ter s tem vstop v ‘počitniški čas’.
Z optimistično mislijo, da nas bo preko poletja razvajalo sončno vreme, in ne nepričakovani obisk tistega, česar se letošnje leto vsi najbolj bojimo, vas lepo pozdravljamo, in vas že zdaj, z veliko mero narodne zavednosti, čestitamo ob dnevu državnosti.

 

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve