Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Središče Kamnika dobiva varčnejšo in okolju prijaznejšo razsvetljavo

Komunalni vestnik: Središče Kamnika dobiva varčnejšo in okolju prijaznejšo razsvetljavo

Večji del Maistrove ulice v Kamniku je že tlakovan, izgradnja pločnika in varovalne kamnite zložbe na Lazah oz. v Zgornjem Tuhinju se bliža koncu, plazišče v Tunjicah je potrebno le še ozeleniti, še nekaj občinskih cest kaže vsaj nekoliko lepšo in boljšo podobo, staro mestno jedro Kamnika pa dobiva novo, varčnejšo in okolju prijaznejšo razsvetljavo.

Tedenski vestnik Komunalnega podjetja Kamnik (od 14. do 20. 8 2018)

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik se, skladno z načrti, približujejo dokončanju del na nekaterih investicijskih projektih Občine Kamnik, tekoče pa potekajo tudi vzdrževalna dela.

Obnova Maistrove ulice in Glavnega trga

Maistrova ulica v veliki meri že kaže svojo novo podobo, saj je bila v minulem tednu položena večina granitnih plošč na površinah za pešce, vozna površina pa ima že položeno prvo, grobo plast asfalta. Dela potekajo po načrtih oz., kot je videti, celo nekoliko hitreje, tako da bo prenova Maistrove ulice, če ne bo ponagajalo vreme, ali kaj nepredvidenega, morebiti končana celo kak dan pred rokom.

Sanacija plazu v Košišah

Po načrtih poteka tudi sanacija plazišča v Košišah, kjer so bile v minulem tednu postavljene še lesene pregrade, ki bodo učvrstile nestabilen breg in preprečevale nadaljnje plazenje, samo plazišče pa bo potrebno zaščititi še z mrežo in ozeleniti.

 

Pločnik med Lazami in Zg. Tuhinjem

Koncu gradnje se približuje tudi izgradnja pločnika ter kamnite varovalne zložbe na bregu potoka Češnjiškega potoka oz. Šumščice, kjer bodo vsa dela izvedena in končana predvidoma do konca meseca.

Izgradnja kanalizacije v Buču in na Vrhpoljah

V minulem tednu se je nadaljevala tudi izgradnja kanalizacijskih vodov na Vrhpoljah in v Buču, kjer dela potekajo po načrtih, seveda pa se bodo nadaljevala tudi v prihodnjem tednu.

Urejanje in vzdrževanje občinskih cest

V preteklem tednu je bilo kar precej del izvedenih tudi na različnih odsekih od 416 kilometrov občinskih cest, ki jih kot koncesionar ureja Komunalno podjetje Kamnik.

Na relaciji Tučna – Briše je bilo na asfaltirano prenovljeno križišče, sama cesta pa je že pred tem, kjer je bilo najbolj potrebno, dobila tudi nekaj novih zaplat asfalta, kar bo stanje na cesti, ki je že zares potrebna temeljite prenove, vsaj za silo izboljšalo.

 

Lepšo podobo bo počasi dobil tudi del ceste Perovo – Na bregu, kjer so bila v preteklem tednu izvedena pripravljalna dela, zakoličbe obstoječih vodov in sondiranje, kar bo omogočilo sanacijo in delno rekonstrukcija ceste, ki se bo nadaljevala v prihodnjem tednu.

 

Minuli teden pa so delavci Komunalnega podjetja Kamnik, na cesti med Tunjicami in cerkvijo sv. Ane, že izvedli 1. fazo asfaltiranja, tako da sanirani deli cestišča potrebujejo zgolj še fino plast asfalta.

Okvirni plan dela KPK v prihodnjem tednu

 V obdobju med  21. in 27. avgustom 2018, v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

  • Asfaltiranje dela cestnega odseka Špitalič – Okrog
  • Sanacijo in delno rekonstrukcijo ceste Perovo – Na Bregu
  • Asfaltiranje ceste v Palovčah
  • Ureditev bankin na cestah: Mekinje –Godič, Smrečje v Črni – Gozd
  • Sanacijo stopnic na Mali grad.

Nadaljevala pa se bodo tudi dela na investicijskih projektih Občine Kamnik.

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je zgolj okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko tudi zamaknejo.

Naravi in proračunu prijaznejša javna razsvetljava

Naj za konec tokratnega Tedenskega vestnika Komunalnega podjetja Kamnik navedemo še zanimivost, ki se je utegnejo razveseliti predvsem naravovarstveniki in ljubitelji ter opazovalci nočnega neba.

V minulem tednu so se opravljala tudi vzdrževalna dela na javni razsvetljavi v središču mesta.

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so namreč začeli z menjavo žarnic v starem mestnem jedru oz. v tako imenovanih “kamniških svetilkah”, pri čemer obstoječe. potratne žarnice, menjajo z energijsko učinkovitimi LED svetilnimi moduli, kar bo hkrati prispevalo k zmanjšanemu svetlobnemu onesnaževanju, kot tudi porabi občinskih proračunskih sredstev za tokovino javne razsvetljave.

Vsekakor dobrodošla in smotrna investicija, zato se nadejamo, da bodo za tovrstno menjavo žarnic čim prej prišli na vrsto tudi drugi predeli mesta in občine.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve