Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Uspešno izvedena zahtevna in naporna nočna vzdrževalna akcija na vodovodnem sistemu

Komunalni vestnik: Uspešno izvedena zahtevna in naporna nočna vzdrževalna akcija na vodovodnem sistemu

Nezadržno se bližajo božično-novoletni prazniki in s tem tudi konec letošnjega leta v katerem so delavci Komunalnega podjetja Kamnik naredili in uredili precej stvari, preden pa se leto dokončno izteče, pa bo postorjenega še kar nekaj.

Tedenski vestnik KPK (od 4. do 10. 12. 2018)

Izgradnja sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

Tudi v preteklem tednu so se nadaljevala dela izgradnje sekundarne kanalizacije in vodovoda na območju Tuhinjske doline. Marsikje se dela že približujejo koncu oz. se že izvajajo pripravljalna dela za asfaltiranje.

V Srednji vasi so gradbene ekipe Komunalnega podjetja Kamnik minuli teden izvajale zemeljska dela za javno razsvetljavo, polagale kanalizacijske vode, vodovod in obnavljale meteorno kanalizacijo.

 

Podobna dela so se nadaljevala tudi v vasi Vrhpolje, kjer pa se dela v veliki meri že približujejo koncu, saj se marsikje ceste in ulice že pripravljajo na polaganje asfalta, ki pa bo, zaradi boljše utrditve terena, bržkone izvedeno šele po koncu zime.

Rekonstrukcija vodohrana v Črni

Skladno z načrti poteka tudi rekonstrukcija in izgradnja vodohrana v Črni pri Kamniku, kjer so delavci Komunalnega podjetja Kamnik v prejšnjem tednu zabetonirali temeljno ploščo, zvezali armaturo novih sten, izdelali opaž medetažne plošče, hidroizolirali stene očiščenega obstoječega vodohrana, izdelali drenažo ter izvedli zunanji iztočni jašek.

Dober napredek del in zagnan trud delavcev je iz dneva v dan bolj opazen, če je v prihodnjih tednih ne bo preveč zagodla zima, pa utegne biti popolna obnova vodohrana v Črni končana celo pred predvidenim frebruarskim rokom.

Izgradnja komunalne infrastrukture na Molkovi poti v Mekinjah

Tekoče in brez kakih večjih težav potekajo tudi dela izgradnje komunalne infrastrukture na Molkovi poti, kjer se obnavljata vodovod, kanalizacija ter gradi javna razsvetljava. Delavci Komunalnega podjetja Kamnik se trudijo po svojih najboljših močeh, tako da bodo največji posegi zaključeni že v tem tednu, kar precej prometna Molkova pot pa ponovno asfaltirana in normalno prevozna.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Prejšnji teden je bilo urejenih tudi še nekaj izmed več kot 400 kilometrov občinskih cest in javnih poti, saj so bile urejene makadamske ceste med Sotesko in Strmecem ter v Podgorju, na Vodicah nad Kamnikom so bile urejene bankine.

Še posebej pa so se v minulem tednu prihoda vzdrževalne cestne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik razveselili krajani Stolnika, kjer je bila, v okviru možnega oz. razpoložljivih sredstev, vsaj nekoliko pokrpana tamkajšnja zluknjana asfaltna cesta, ki bi si že v bližnji prihodnosti zaslužila tudi temeljite prenove.

Vzdrževanje kanalizacije in vodovoda ter pokopališč

Vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so v preteklem tednu poskrbele za redne preglede, vzdrževalna dela in strojno čiščenje kanalizacije ter praznjenje in čiščenje greznic na različnih koncih občine Kamnik, poskrbljeno je bilo tudi za redno vzdrževanje vodovodnega sistema in črpališč, kot običajno, pa je bilo poskrbljeno tudi za okolico pokopališč ter odvoz odpadlega listja.

Nočna vodovodna akcija

Je pa celotna komunalna ekipa, ki skrbi za vzdrževanje vodovodnega sistema, z namenom, da bi bila oskrba z vodo za občane kar najmanj moteča, v noči iz torka na sredo izvedla velik vzdrževalni poseg na vodohranu v Podgorju, kjer so zamenjali dotrajane in puščajoče zasune.

 

Celonočno delo je bilo zahtevno in naporno, tako da se je zavleklo tudi v del sredinega dopoldneva, saj je bilo potrebno po sanacijskih delih poskrbeti še za izpiranje in odzračevanje, Delavci, pod »poveljstvom« Jakoba Likozarja, pa so, kolikor je bilo možno hitro, opravili res veliko delo, ki bo v marsičem izboljšalo oskrbo s pitno vodo na vodovodnem sistemu Kamnik – Iverje, zato si kompletna ekipa zasluži vse pohvale.

Si pa ob tem zahvalo zaslužijo tudi vsi občani in občanke, ki so s potrpežljivim razumevanjem sprejeli motnjo v oskrbi s pitno vodo.

Javna razsvetljava

V preteklem tednu so v Kamniku zagorele praznične luči, katerih postavitev in nameščanje je zahtevalo kar precej dela, poskrbljeno je bilo tudi za tekoča vzdrževalna dela na javni razsvetljavi, semaforjih in črpališčih.

Del tega, kako izgleda praznično okrašeno mesto, pa si lahko ogledate tudi v spodnjem videoposnetku.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med  11. in 17. 12. 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

 • ureditev makadamskih cest na ZAVRHU ter v SPODNJIH IN ZGORNJIH STRANJAH
 • ureditev bankin v LANIŠAH
 • krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah v SPODNJIH STRANJAH IN STOLNIKU
 • nadaljevanje izgradnje sekundarne kanalizacije, vodovoda in telekomunikacijskih vodov na območju Tuhinjske doline
 • nadaljevanje del rekonstrukcije vodohrana v Črni pri Kamniku
 • nadaljevanje izgradnje komunalne infrastrukture na Molkovi poti v Mekinjah
 • redne preglede, vzdrževanje in strojno čiščenje kanalizacije
 • čiščenje greznic in kanalizacije v občini Kamnik.
 • Praznjenje košev za smeti
 • dodaten pregled in morebitno popravilo hidrantov na Duplici
 • redno vzdrževanje objektov, vodohranov in črpališč.
 • tekoča vzdrževalna dela na javni razsvetljavi, semaforjih in črpališčih
 • redna vzdrževalna dela na pokopališču
 • montažo in prestavitev kamniških svetilk: AMD, Občina Kamnik, Maistrova ulica
 • Vinski vrh – vzdrževalna dela: elektro okvara (menjava tlačnega stikala)

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Merilnik slanosti cestišč RDA

Naj za konec tokratnega komunalnega vestnika navedemo še zanimivost, da je Komunalno podjetje Kamnik od nedavnega bogatejše za nov ročni merilnik slanosti RDA, ki bo v veliki meri pripomogel k izboljšamju prometne varnosti, zmanjšal stroške zimske službe ter obenem poskrbel tudi za manjšo obremenitev naravnega okolja s soljo.

Omenjeni merilnik, ki obenem beleži temperaturo tal, zraka ter datum, uro in lokacijo meritve, namreč omogoča, da se, brez zamudnega preračunavanja, natančno izmeri količina soli (NaCl in CaCl2) na cestišču, s čemer se lahko zagotovi smotrnejše posipanje in pravočasno zagotavljanje varnosti cestišč, še posebej na najbolj kritičnih točkah, kot so pločniki in mostovi.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve