Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Zaključek dveh investicijskih projektov in lepša, bolj urejena podoba mesta

Komunalni vestnik: Zaključek dveh investicijskih projektov in lepša, bolj urejena podoba mesta

Celovita prenova Maistrove ulice, ki je že od začetka tedna odprta za promet, je zaključena, pločnik med Lazami in Zgornjim Tuhinjem lahko uporabljajo tudi že šolarji, na Mali grad bo moč dostopati tudi z vrta mestne kavarne, vsaj nekaj cestnih odsekov je na novo urejenih, mesto pa bo Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine pričakalo urejeno.

Tedenski vestnik KPK (od 28. 8. 2018 do 3. 9. 2018)

Komunalno podjetje Kamnik, kot izvajalec, v teh dneh ureja še zadnje zaključne detajle dveh večjih investicijskih projektov Občine Kamnik.

Prenova Maistrove in Glavnega trga

Povsem prenovljena ter tudi temeljito očiščena Maistrova ulica, na kateri so prenovitvena dela potekala domala celo poletje, je že od nedelje popoldan ponovno odprta za promet. Vsa večja dela so že zaključena, delavci, ki so tlakovali ulico, pa v teh dneh urejajo in popravljajo le še zadnje manjše detajle.

Ulica, ki je pri hotelu Malograjski dvor dobila tudi novo ulično svetilko, je videti prav lepa, stanovalci ulice ter pešci, pa so se razveselili novih, precej širših pločnikov, ki odslej omogočajo tudi varnejši in udobnejši obisk kamniške tržnice.

Z odprtjem Maistrove ulice je v mestnem središču ponovno prišlo do spremembe prometnega režima. Ker pa vozniki vse prevečkrat vozimo kar na pamet, nove prometne signalizacije pa domala ne opazimo, so v začetnih dneh delavci Komunalnega podjetja Kamnik poskrbeli tudi za dodatno usmerjanje voznic in voznikov na Maistrovo ulico.

Prenova Glavnega trga, kjer so arheologi s svojim delom povečini že zaključili, pa se bo nadaljevala že v kratkem.

Pločnik med Lazami in Zg. Tuhinjem

Že na prvi šolski dan so se lahko varno po novem pločniku med Lazami in Zgornjim Tuhinjem sprehodili tudi šolarji, za katerih še večjo prometno varnost je poskrbljeno tudi z novo brvjo prek potoka Šumščica, saj pešcem odslej, na prometno precej obremenjeni cesti prek Tuhinjske doline, ni več potrebno prečkati ozkega mostu.

Pločnik je dokončan, v teh dneh pa bo dokončana tudi izgradnja kamnite varovalne zložba na levem bregu potoka, ki odslej ne bo več spodjedal terena.

Gradnja kanalizacije v Tuhinjski dolini

Delovne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik nadaljujejo tudi z izgradnjo sekundarnih kanalizacijskih vodov ter vodovoda v vaseh Vrhpolje, Buč in Loke v Tuhinju.

Dela potekajo po predvidenih terminskih načrtih, zaradi del pa je občasno sicer nekoliko oviran dostop do posameznih zaselkov, kar pa je navsezadnje razumljivo, občani, ki se že veselijo priklopa na novo kanalizacijsko omrežje, pa vse skupaj sprejemajo z veliko mero razumevanja, četudi se morajo do svojih domov peljati po kakem obvozu.

V preteklem tednu so bila dodatna dela urejanja meteorne kanalizacije izvedena tudi na ulici Matije Blejca in na parkirišču pri pošti, kar bo slednjič in dokončno rešilo tudi pogoste težave s poplavljanjem posameznih stanovanj.

Urejanje mestnega središča

Že kar nekaj dni pa je širše mestno središče domala preplavljeno z delavci Komunalnega podjetja Kamnik ter tudi delavci, ki za lepšo mestno podobo skrbijo prek javnih del.

Urejanje stopnic na Mali grad

Med večjimi deli zagotovo ne gre spregledati ureditve dostopa na Mali grad z vrta mestne kavarne, ki je na obnovo čakalo že kar nekaj let. Na tamkajšnjih, skorajda že pozabljenih kamnitih stopnicah je že nameščena nova, značilna kovinska ograja, ki jo je treba le še pobarvati.

Se pa številna ureditvena dela odvijajo tudi na različnih drugih mestih v središču mesta, pa naj gre za odpravljanje manjših napak, ki nastanejo kot posledica vremenskih vplivov, nemalokrat pa, žal, tudi zaradi nepotrebnega vandalizma.

 

Košnja mestnih zelenic

Nemalo dela je tudi z urejanjem mestnih zelenic, ki povečini poteka strojno, delavci Komunalnega podjetja Kamnik, ki pokošeno travo kompostirajo.

Žal pa pri tem vsakič znova ugotavljajo, da je v našem mestu še vedno precej neosveščenih občanov, ki na mestne zelenice odmetavajo različne smeti, predvsem plastično ter včasih tudi stekleno embalažo. Obenem pa marsikatera zelenica, posameznim brezbrižnim lastnikom psov, ki se ne zmenijo za svoje sokrajane, še vedno služi tudi kot pasje stranišče.

 

Praznenje mestnih košev za smeti

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik, ki skrbijo tudi za redno praznitev mestnih košev za smeti, pri svojem delu, predvsem v bližini posameznih stanovanjskih blokov, opažajo, da posamezniki, ki se jim gospodinjskih odpadkov ne ljubi odnašati v zato namenjene posode oz. na ekološke otoke, le-te odlagajo kar v koših za smeti, s čimer jih, že kmalu po njihovem praznjenju, povsem zatrpajo.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

V minulem tednu je lepšo podobo dobilo tudi še nekaj odsekov od 416 kilometrov občinskih cest, za katere, kot koncesionar, skrbi Komunalno podjetje Kamnik.

Na cesti med Špitaličem in Okrogom, je bilo izvedeno asfaltiranje dela cestišča, kar bo vsaj v neki meri izboljšalo razmere na cesti, ki bi, resnici na ljubo, na posameznih odsekih potrebovala tudi kak večji urejevalni poseg, ki bo izveden, ko bodo dela odobrena oz. za to zagotovljena sredstva.

Asfaltiranje je bilo izvedeno tudi na odseku ceste na Perovem, kjer je bila izvedena delna rekonstrukcija odseka Perovo – Na Bregu, uporabniki omenjene ceste pa nekdanje »skakalnice« zagotovo ne bodo prav nič pogrešali.

Cesta Pšajnovica – Laseno

Najobsežnejša sanacijska dela ekipe Komunalnega podjetja Kamnik v teh dneh izvajajo na cesti med Pšajnovico in Lasenim. Tamkajšnja cesta, ki v dobršnem delu poteka po nestabilnem ilovnatem zemljišču, je bila namreč povsem dotrajana, kar pa je v veliki meri, kot je bilo ugotovljeno že ob začetku sanacije cestišča, tudi posledica slabo izvedene utrditve cestnega ustroja v preteklosti.

Sodeč po tem, kar je moč videti na gradbišču, bo cestni ustroj tokrat narejen in utrjen povsem drugače, tako da bo na novo urejena cesta v prihodnje svojemu namenu zagotovo služila precej dlje.

 

Okvirni plan dela KPK v prihodnjem tednu

V obdobju med 4. 9. 2018 do 10. 9. 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

  •  Asfaltiranje cestišča – Pšajnovica
  • Krpanje udarnih jam Sela – Znojile
  • Ureditev odvajanja meteorne vode in postavitev robnikov na makadamskem parkirišču pri OŠ Mekinje
  • Krpanje asfalta Kregarjevo
  • Priprava in čiščenje prireditvenega prostora v okviru DNN( vodovodni priključki, cestne zapore, čiščenje,…)

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je zgolj okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve