Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Zima še kaže zobe, urejamo pa tudi dvorišča

Komunalni vestnik: Zima še kaže zobe, urejamo pa tudi dvorišča

Začenjamo z izgradnjo komunalne infrastrukture na Žalah. Globoko v pomladi je potrebno, razen aktualnih čistilnih akcij in vzdrževalnih del, spričo muhastega vremena še vedno poskrbeti tudi za zimsko službo, nadaljujemo s sanacijo različnih cestnih usadov, poskrbimo pa tudi za ureditev dvorišč.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Konec tedna je stekla uvedba v delo za novo pridobitev v naselju Žale., kjer bomo v roku nekaj mesecev poskrbeli za izgradnjo nove komunalne infrastrukture. Dela bodo obsegala izgradnjo sekundarne kanalizacije za odpadno komunalno vodo, s priključkom na obstoječe kanalizacijsko omrežje ter nov javni vodovod na območju občinske ceste Žale, trase dolge okoli 200 m. Posledično se bo ob zaključku omenjenih del na območju izvedla še sanacija ceste na Žale.

Z deli začeli tudi v Stahovici, kjer se je ekipa, po naročilu Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, lotila urejanja brežine ob vodotoku Črna. Pred začetkom del je bil najprej potreben izlov ribjega življa, za kar je poskrbela domača ribiška družina.

Za izvedbo zložbe v kamnu in betonu se je skupina delavcev najprej lotila začasne preusmeritve vodotoka ter izkopa zemljine in hriba.

Leto 2021 bo dobra zaznamovalo tudi urejanje različnih cestnih usadov. Na dveh lokacijah, Briše-Tučna in Motnik-Zgornji Motnik, gredo dela zdaj počasi že h koncu.

Na Motniškem je bil v tem tednu izveden zaključni zaključni ararmiranobetonski venec, v planu pa sta že dve novi sanaciji. S prvo pričnemo v prihodnjem tednu na območju pod vodohranom Hrib pri Kamniku, drugega usada pa se bomo , nekaj tednov kasneje, lotili še v Špitaliču.

 

Poudarek cestno vzdrževalnih de trenutno temelji na utečenih in dobro poznanih spomladanskih delih. Mulde in jaške smo očistili na poti Šmartno – Gradišče. Luknje smo krpali na cestah Mekinje – Godič, na Usnjarski cesti, v Rudniku in Volčjem Potoku, na Neveljski poti, na relaciji Češnjice – Okrog.

 

Popravili smo tudi prometne znake v Zagorici in na Tunjiški cesti, na novo postavili odtujen prometni znak na poti v Godič, nekaj dela pa smo imeli tudi z odstranjevanje plakatov in grafitov z neprimerno vsebino.

 

Po uradno končani zimski sezoni že montiramo cestne grbine (Palovška cesta, ul. Matije Blejca, Šmarca, Bakovnik itd.).

Na cestah je neizogibno ročno oz. strojno pometanje cest (Sela, Rožično, Srednja vas, Snovik, Perovo, Buč, Pirševo, povezovalka, Ravne, Šmartno …), pa tudi čiščenje travnikov (Gozd). Ostanke, ki so na cestah ostali po zimski preventivni dejavnosti, pa je potrebno odstraniti predvsem z varnostnih razlogov.

 

Če se v nižjih legah zimsko prometno signalizacijo že pospravlja, pa je bilo v višje ležečih delih občine potrebno še izvajati zimsko službo. Posipanje je bilo potrebno v Golicah, na Malem hribu in na Velikem Rakitovcu, medtem ko je bilo na Polani, v Sovinji Peči, Podlomu in še kje, na cesto znova poslati tudi snežne pluge.

 

Razen že omenjenih del, smo v tem tednu, kot običajno, precej časa posvetili še urgentnemu reševanju različnih okvar, izvedbi vodovodnih in kanalizacijskih priključkov ter rednemu vzdrževanju na elektro, kanalizacijskem in vodovodnem področju.

TEDENSKI PLAN DEL: za obdobje od 19. 4. 2021 do 26. 4. 2021

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI

 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Podstudenec, Briše
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Šmarca
 • Čiščenje kanalov: Črna, Kamniška Bistrica
 • Upravljanje in nadzor cest: Pregled cest
 • Asfaltiranje dela ceste: Ljudevita Stiasnyja
 • Čiščenje peska iz travnika: Motnik, Zajasovnik
 • Montaža grbin: Šmarca, Bakovnik, Tunjiška, Palovška, Zagorica

PROMETNA SIGNALIZACIJA

 • Popravilo prometnega znaka: Zg.Palovče
  Popravilo prometnega ogledala: Palovče

ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN

 • Praznenje košev za smeti, odvoz in deponiranje odpadkov
 • Praznenje, odvoz in deponiranje vsebine koša za pasje iztrebke

ČIŠČENJE CEST

 • Strojno čiščenje cest: Šmartno, Tuhinj, Pšajnovica, Zaprice
 • Pometanje pločnikov: Šmarca, Korenova, Križ

VZDRŽEVANJE TRŽNICE

 • Priprava, inkaso, nadzor, pospravljanje in čiščenje zunanjih površin: torek, sobota
 • Zapora tržnice in označitev varnostne razdalje

UREJANJE DVORIŠČ

V Komunalnem podjetju Kamnik d.o.o. urejamo tudi zasebna dvorišča. V kolikor ste zaineteresirani, uredimo IZKOP, pripravimo PODLAGO in poskrbimo za izgradnjo NOVEGA DVORIŠČA.

Položimo lahko asfalt, tlakovce, granitne kocke, betonske plošče ali kamen. Po potrebi lahko izvedemo tudi vgradnjo komunalnih vodov.

Storitve izvajamo v Osrednji slovenski regiji.
Ponudbo vam pripravimo po ogledu kraja del.
Pokličite za brezplačno svetovanje.

Več informacij:

Več informacij:  01 839 17 31info@kpk-kamnik.si

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve