Naslovnica / NOVICE / Koncert je uspel: Skupina Špica izpraznila Tuhinjsko dolino in napolnila kamniško športno dvorano

Koncert je uspel: Skupina Špica izpraznila Tuhinjsko dolino in napolnila kamniško športno dvorano

Skupini Špica je z včerajšnjim promocijskim koncertom, poimenovanem po njihovi istoimenski skladbi »Ko nekomu daš ljubezen«, ki so ga posvetili vsem mamam in ženam, uspel veliki met, s katerem so slovesno in zabavno proslavili tudi izdajo svojega prvega CD-ja.

Športna dvorana Kamnik v svojih nedrjih že lep čas ni gostila tolikšnega števila obiskovalcev, dasiravno je bila po tovrstnih prireditvah svoj čas znana daleč naokoli. Lahko bi rekli, da je skupini Špica uspelo domala izprazniti dobršen del njihove domače Tuhinjske doline, najbrž pa tudi še nekaterih drugih krajev v okolici Kamnika, saj so obiskovalci na prireditev trumoma prihajali od blizu in daleč.

spica-koncert71

 

Prireditev se je začela s simpatičnim nastopom otroškega pevskega zbora OŠ Šmartno in Nevlje, ki so družno s člani skupine zapeli pesem »Tri planike«, ob pridružitvi Harmonikarskega orkestra CIS, pa se je pesem prevesila še v bučen »Veselo v Kamnik«, saj je simpatičnemu pozvanjanju otroških glasov pritegnilo tudi številno občinstvo v dvorani.

spica-koncert161

 

Oder so, po uvodnem pozdravu Maje Oderlap, ki je prireditev povezovala, zavzeli člani skupine Špica, ki so, v soju raznobarvnih luči in spremljajočih video posnetkov v ozadju, odigrali dve svoji uspešnici ter še dodatno ogreli že tako razgreto občinstvo, ki je v nadaljevanju glasno pozdravilo prihod gostov, Ansambla Toneta Rusa ter pritegnilo njihovemu napevu o vrtenju časa nazaj.

spica-koncert181

 

Humorni del prireditve je bil zaupan Kolobasekovem Pepiju, ki se je ponorčeval iz aktualnih dogodkov ter občinstvo nekajkrat uspel spraviti v bučen smeh, za nameček pa zapel še svojo pesem »Mi hribovci smo fajn ljudje«.

 

Na odru so Klobasekovega Pepija zamenjali Mladi Dolenjci, ki so lišpava in preveč izbirčna dekleta ponovno požgečkali s svojo znamenito »Nocoj mi druga rekla je«, ki je seveda niso peli sami, saj jim je občinstvo ob izvedbi njihove, domala ponarodele skladbe, izdatno pomagalo tudi s svojimi grli.

 

Izdatne pomoči občinstva je bil v nadaljevanju deležen tudi venček narodnih pesmi, ki jih je pripravila in odigrala skupina Špica, za presenečenje pa je poskrbel, z bučnim aplavzom pozdravljen, Danilo Poljanšek, ki se je fantom, med katerimi je tudi njegov sin, pridružil na prepevanju na odru.

 

Nastopili je še kvartet podalpskih ribičev krščenih ribic, skupina Kvatropirci, ki ima sicer res nekoliko daleč do plaže, ampak ji s prepevanjem, povečini dalmatinskih napevov, vseeno uspe pričarati nekaj romantične morske klime, ki topi dekliška in ženska srca.

 

Najbolj bučno izmed vseh glasbenih gostov večera, pa so bili zagotovo pozdravljeni člani Ansambla bratov Poljanšek, katerih nastopi so v zadnjem času sicer bolj redki, ampak občinstvo jih, še posebej na Kamniškem, še zdavnaj ni pozabilo, dasiravno so fantje, brez katerih nekdaj ni bilo nobene prave kamniške veselice, že nekoliko v letih.

spica-koncert591

 

Da ne bi samo govorila, je dve skladbi odpela tudi povezovalka večera Maja Oderlap, še enkrat je nastopil in zapel tudi Klobasekov Pepi, ki si je nekoliko privoščil »tastare« Poljanške, svoje stare prijatelje, s katerimi je nekdaj vandral naokrog po številnih nastopih.

spica-koncert711

Pred koncem programskega dela večera so nastopili še Ognjeni muzikanti, nastopajoče in občinstvo, pa je pozdravil tudi kamniški župan Marjan Šarec, ki je pohvalil trud in uspeh organizatorjev večera ter izrazil upanje, da bo prireditev postala tradicionalna.

spica-koncert811

 

Programski del večera se je zaključil z še enim nastopom skupine Špica, ki je, povsem za konec in vrhunec večera, skupaj z vsemi nastopajočimi in s stoječim občinstvom dvorane, zapelo Slakovo »V dolini tihi.«

Zabave in glasbe poln večer, ki je bil pospremljen tudi z razkošno igro luči se s tem še ni končal, saj se je vse skupaj, kot se za tovrstne prireditve spodobi, nadaljeval s prvo letošnjo kamniško veselico in prijetnim druženjem, ki se je zavleklo še pozno v noč.

 

Nedvomno lahko zapišemo, da je skupini Špica uspelo pripraviti lepo in odmevno prireditev, zato se skupaj z županom nadejamo, da bo prireditev postala tradicionalna, kajti tovrstnih prireditev, predvsem v zimskem času, v Kamniku kar primanjkuje.

Za dobro mero k prispevku o koncertu skupine Špica, pa prilagamo še nekaj fotografij, ki sta jih posneli uradni fotografinji skupine, Metka Komatar in Nina Rešetar.