Naslovnica / NOVICE / Koranti so zimo preganjali v Kamniku, male maškarice pa v Stranjah

Koranti so zimo preganjali v Kamniku, male maškarice pa v Stranjah

Orači, pokači in koranti iz Jablovca pri Podlehniku so tudi letos obiskali Občino Kamnik in s pokanjem bičev ter pozvanjanjem težkih zvoncev korantov preganjali zimo, vendar gostje z Dravskega polja niso edini, ki so se v naših krajih lotili preganjanja zime, saj so se po Stranjah sprehodile tudi domače »male maškarice«.

Obisk pustnih likov z Dravskega polja v Kamniku je postal že kar tradicionalen, saj se koranti, pokači in orači v predpustnem času oglasijo vsako leto. Tudi letos jih je že pred vrati pričakal in sprejel občinski »gospodar«, ki je glasno druščino prinašalcev pomladi povabil tudi v občinsko hišo na manjše okrepčilo.

Male maškare iz Stranj

Pustni gostje z Dravskega polja, pa niso edini, ki so danes, na Debeli četrtek, v naših krajih preganjali zimo. Že dopoldne so Stranje namreč preplavile male maškarice oz. učenci Osnovne šole Stranje, ki so med prebivalci Stranj požele nemalo pozornosti in navdušenja, stranjska šola ter tamkajšnji učiteljski zbor, pa si za ohranjanje lepe pustne tradicije, ki je bila v teh krajih nekdaj precej bogatejša in bolj razvita, zagotovo zasluži vse pohvale.