Naslovnica / ŠPORT / Košarkarji Calcit Basketball so s košarkarskim maratonom zaključili sezono

Košarkarji Calcit Basketball so s košarkarskim maratonom zaključili sezono

V soboto, 16.6.2018, so neutrudljivi košarkarji K.K.Kamnik, na Duplici organizirali tradicionalni košarkarski maraton. Na legendarnem igrišču Vila so v čast 789 letnice Kamnika odigrali natančno 789 minut košarke.

Z napetimi boji so pričeli ob 8.00 uri. Spopadli sta se ekipi Calcit Basketball , ki je bila sestavljena iz veteranske in članske ekipe ter združene ekipe kadetov in mladincev.  Nasproti pa jim je stala ekipa Duplice ter dve ekipi združenih igralcev iz Kamnika in Domžal.

 

Poleg napetih bojev skozi ves dan smo videli tudi nastope plesne skupine Miki ter atraktivna zabijanja  akrobatske skupine Bobri, iz Dobrove pri Ljubljani.

Prav tako so svoje košarkarske veščine prikazali tudi najmlajši člani Calcit Basketball, pionirji U-11,  U-13 in U-15. Obiskala nas je tudi Košarkarska zveza Slovenije. Na ogled so nam dali originalni evropski pokal, ki ga je slovenska reprezentanca osvojila v lanskem septembru. Omogočeno je bilo tudi slikanje, poleg pa se je pridružila tudi maskota Lipko.

Ob koncu tekme je bil rezultat 564:611 za košarkarje Calcit Basketball, kar pa seveda ni bilo najpomembnejše.

Bolj pomembo je bilo, da so gledalci uživali ob številnih košarkarskih akcijah, katerih je bilo skozi celoten dan več kot na pretek. Odlične podaje, mogočna zabijanja ter atraktivni prodori pod koš so bili prava paša za oči.

 

Ob koncu nas je razveselila še glasbena skupina, ki je izvajala glasbo v živo in zabava se je odvijala še dolgo v noč.

Za košarkarje sledi slab mesec počitka, prvi treningi pa se pričnejo že v sredini meseca avgusta.

Vabimo vas, da se nam pridružite v novi košarkarski sezoni, ko se bomo ponovno oglasili in vas znova navduševali s svojimi dosežki.

Robert Prosen