Naslovnica / KULTURA / Kotlovniška tla se zopet tresejo

Kotlovniška tla se zopet tresejo

Na včerajšnji večer sta oder MC Kotlovnica zavzeli dve skupini v sklopu Klubskega maratona, ki se odvija že devetnajsto leto zapored pod okriljem Radia Študent.

Posthardkoraška poetična preganjavica duota GLOG je poslušalce zazibala v trans, iz katerega se je bilo ob koncu programa kar težko prebuditi. Matija Širok in Gregor Vuga sta s kitaro, vokalom in različnimi glasbenimi efekti tresla stene mladinskega centra, besedila njunih pesmi pa so globoka in pretresljiva, taka nad katerimi se ob pozornem poslušanju tudi zamisliš.

Za njima je bil na vrsti naslednji nastop ljubljanskega dekleta, ki se je poimenovala Lovekovski. Svojo glasbo opisuje kot izpovedno poetiko (dis)harmonije modernega trenutka, na odru pa svoja besedila predstavlja čisto sama. Z vokalom, kitaro in različnimi aparaturami, katere marsikoga zbegajo, je prisotne zvabila v krog oglašujočih tonov. Na trenutke je glasba izpod strun Lovekovske izvabila tudi bolečino, ki je rezala skozi ušesa poslušajočih, vendar je ob koncu nastopa požela bučen aplavz publike, ki je več kot očitno uživala v glasbi.

Večglava množica, ki se je zbrala v Kotlovnici je prav zagotovo odraz tega, da v Kamniku podpiramo tudi neznane obraze ki se prebijajo v svet glasbe. Lahko rečemo, da se je poslanstvo Klubskega maratona izpolnilo in da so se ustvarjalci pokazali v svoji najboljši luči in pustili dober vtis na poslušalcih.