Naslovnica / NOVICE / Kotlovniške delavnice v naših domovih

Kotlovniške delavnice v naših domovih

Danes se je pod organizacijo Mladinskega centra Kotlovnica odvila delavnica “live-streama” oziroma prenašanja vsebin v živo prek internetnih platform.

In kako boljše prikazati in orisati probleme ter rešitve kakor skozi praktični prikaz? Kotlovnica je namreč delavnico Livestreama –”stream”-ala v živo!

Prenosu v živo so veljavo dala družbena omrežja. Najprej preko besedilnih objav, kasneje preko slik, ki so govorile “tukaj sem in počenjam to”, sedaj pa se je zaradi razvoja tehnologije in hitrega internetnega prenosa razvil tudi video prenos.

Zaslonski posnetek, 24. 3. 2020, MC Kotlovnica

Zaslonski posnetek, 24. 3. 2020, MC Kotlovnica

Spletni prenos v živo ali livestreaming je storitev video snemanja in pretakanja vsebine v realnem času v svetovni splet, dandanašnji pa tudi ena izmed redkih možnosti povezovanja in izobraževanja ljudi, ki ždijo v samoizolaciji. Matic Maček je povezanim “karantenskim” obiskovalcem pokazal načine, kako se prebiti v svet spleta in pokazati zemeljski internetni množici svoje talente, razmišljanja in stvaritve.

V eni uri, kolikor je trajal prenos prve online delavnice, je Maček zbranim pokazal osnove mešanja slike in zvoka, v glavnem pa smo z njim spoznali program, v katerem se ureja vsebino pred in med prenosom. Spoznali smo kako iz svojega računalnika pokažemo ljudem na drugem koncu internetne povezave svoje kreacije, če imajo ti le zadovoljiv internetni prenos, vsa vprašanja pa so gledalci lahko naslovili kar med razlago v komentarjih.

Zaslonski posnetek, 24. 3. 2020, MC Kotlovnica

Zaslonski posnetek, 24. 3. 2020, MC Kotlovnica

Vsi, ki ste prenos v živo zamudili bodite brez skrbi, “livestream” se po končanem prenašanju shrani med videoposnetke avtorja, ki si ga lahko ogledate tudi kasneje, današnja delavnica pa ni bila zadnja v času koronavirusa in samoizolacije, o vsebinah prihodnjih delavnic oziroma dogodkov pa so ustvarjalci zaenkrat še nekoliko skrivnostni.