Naslovnica / ŠPORT / Kri ni voda: Tomaž Humar je kot najmlajši kolesar obkrožil svet

Kri ni voda: Tomaž Humar je kot najmlajši kolesar obkrožil svet

Devetnajstletni Tomaž Humar, sin legendarnega ter prezgodaj preminulega alpinista, ki po očetu očitno ni podedoval zgolj imena, ampak tudi neverjetno vztrajnost, trmo ter ščepec, za tovrstne podvige potrebne »norosti«, je pokazal in dokazal, da kri ni voda, saj mu je, kot najmlajšemu kolesarju na svetu, v 209 dneh uspelo obkrožiti zemeljsko oblo.

Po številnih dogodivščinah, težavah in precejšnih naporih, v povprečju je vsak dan prevozil skoraj 140 kilometrov, se je Tomaž Humar v nedeljo vrnil s 209 dni dolge kolesarske poti okrog sveta, na kateri je skupaj prekolesaril kar 28.968 kilometrov in s tem postal najmlajši Zemljan, ki je kdaj koli prekolesaril svet.

Njegov podvig odmeva tudi v domačem Kamniku, kjer so se, ob sinočnji podelitvi priznanj najboljšim kamniškim športnikom minulega leta, poklonili tudi dosežku mladega Tomaža Humarja, ki sta mu župan Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin, ob stoječem in gromkem aplavzu nabito polne dvorane kamniškega Doma kulture, podelila posebno priznanje oz. zahvalo Občine Kamnik.

priznanja naj sportnikom 2015 66

V Kamniku so želeli Tomažu Humarju ob prihodu domov narediti tudi sprejem, vendar so naporna pot in težave z zdravjem zahtevale svoj davek, zato si je moral Tomaž od naporne poti najprej vsaj nekoliko spočiti.

Tomaž Humar z mamo Sergejo ob vrnitvi na izhodišče svoje 209 dnevne poti okrog sveta. Foto: FB profil Tomaža Humarja

Tomaž Humar z mamo Sergejo ob vrnitvi na izhodišče svoje 209 dnevne poti okrog sveta. Foto: FB profil Tomaža Humarja

O dogodivščinah s poti je Tomaž pisal (v angleškem jeziku) tudi blog, ki ga najdete na naslovu: www.tomazhumarbike.com/