Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik od 19. do 25. januarja

Kronika Policijske postaje Kamnik od 19. do 25. januarja

52-letni domači vrtičkar
19. 1. 2015 – Policisti PP Kamnik so na podlagi odredbe sodišča v Kamniku in Ljubljani zaradi suma proizvodnje in prodaje prepovedanih drog opravili hišni preiskavi pri 52-letniku iz Ljubljane. Pri hišnih preiskavah sta bila zasežena dva hidroponična šotora in pripomočki za hidroponično gojenje (svetilke, razvlaževalec, električni časovniki, dozirniki, gnojila…). Prav tako je bila pri preiskavah zasežena večja količina rastlinske neznane snovi zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino, tablete in smola, za katero se prav tako sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Policisti bodo zoper 52-letnika zaradi suma proizvodnje in prometa s prepovednimi drogami podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Vozila pod vplivom alkohola
Policisti so imeli v Kamniku postopek s 44-letno voznico osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozila pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršiteljici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Drzna tatvina
22. 1. 2015 – Policisti so obravnavali drzno tatvino v trgovini v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec okoli 20. ure vstopil v trgovino v Kamniku in izkoristil nepazljivost prodajalke ter ji iz registrske blagajne odtujil več sto evrov gotovine.

OPIS STORILCA: mlajši moški, visok okoli 185 cm, izrazito suhe postave, oblečen v temno bundo ter temne hlače,na glavi je imel volneno kapo temne barve. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Prav tako policisti naprošamo, da v kolikor bi kdo prepoznal storilca kaznivega dejanja ali karkoli vedel o omenjenem kaznivem dejanju, da pokliče na tel. št. 01/830-31-80 ali na 113.

Poln droge
23. 1. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek z 20 letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bila 20-letniku zasežena neznana bela prašnata snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo kokain in mlinček z delci posušene zeleno-rjave snovi, rastlinskega izvora za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Policisti so navedeno zaseženo snov poslali na analizo in bodo po prejetem poročilu kršitelju izdali odločbo v hitrem postopku.

Rop na Jamovi ulici
25. 1. 2015 – Policisti so v nočnem času v Kamniku obravnavali kaznivo dejanje ropa. Z zbiranjem obvestil on ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec okoli 01.15 ure na Jamovi ulici v Kamniku pristopil do oškodovanke in jo s pištoli podobnim predmetom prisilil, da mu je le ta izročila torbico v kateri je imela gotovino, dva mobilna telefona in dokumente. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanko za nekaj tisoč evrov.

OPIS STORILCA: moški, visok okoli 180 cm, oblečen v svetla oblačila, na glavi je imel črno volneno kapo.

Tudi v tem primeru policisti naprošajo, da v kolikor bi kdo prepoznal storilca kaznivega dejanja ali karkoli vedel o omenjenem kaznivem dejanju, da pokliče na tel. št. 01/830-31-80 ali na 113.