Naslovnica / NOVICE / Krvodajalci rešujejo življenja

Krvodajalci rešujejo življenja

V Domu kulture Kamnik so najzaslužnejšim krvodajalcem in aktivistom Območnega Združenja Rdečega križa Kamnik, podelili priznanja.

Za razliko od marsikatere sosednje države, kjer ljudje svojo kri, nemalokrat tudi zaradi socialne stiske, prodajajo, je v Sloveniji še vedno močno prisotno prostovoljno krvodajalstvo, kjer ljudje svojo »življenjsko tekočino« nesebično in brezplačno darujejo vsem, ki jo potrebujejo.

Na skromni slovesnosti, ki  se je včeraj, 5. junija 2015, odvila v Domu kulture Kamnik, se je Območno združenje Rdečega križa Kamnik, s podelitvijo priznanj večkratnim plemenitim darovalcem, simbolično zahvalilo s podelitvijo priznanj.

Po podatkih Območnega Združenja Rdečega križa Kamnik, je v letu 2014 kri darovalo 1.816 krvodajalcev iz občine Kamnik. Število krvodajalcev je lani na Kamniškem upadlo za 119, prvič pa je kri darovalo 75 novih krvodajalcev, kar pa je prav tako nekaj manj, kot leto poprej.

Zatorej, postanite krvodajalec tudi vi, kajti nikoli ne veste, kdaj boste darovano kri potrebovali tudi sami.

krvodajalci1

Priznanja za udeležbo na krvodajalskih akcijah so bila podeljena 81 krvodajalcem iz občine Kamnik, med katerimi velja še posebej omeniti gospoda Alojzija Kuharja, ki je svojo kri daroval že kar 150 krat.

Razen priznanj krvodajalce, pa so bila na slovesnosti podeljena tudi priznanja zaslužnim aktivistom Krajevnih odborov Rdečega križa, ki so priznanja prejeli na podlagi predlogov krajevnih organizacij. Priznanja so prejeli Isu Husaj, Jožica Spruk, Klara Brlec in Andreja Hribar.

Fotografije: Občina Kamnik