Naslovnica / ŠPORT / Legendarni Sergej Bubka je danes obiskal Kamnik in Veliko planino

Legendarni Sergej Bubka je danes obiskal Kamnik in Veliko planino

V sklopu priprav na 16. Evropsko prvenstvo v gorskih tekih, je danes Kamnik in Veliko planino obiskal legendarni ukrajinski atlet, večkratni svetovni prvak v skoku s palico, zdaj pa podpredsednik Mednarodne atletske zveze (IAAF) Sergej Bubka, ki so ga organizatorji popeljali na ogled prizorišč tekmovanja.

Priprave na Evropsko prvenstvo v gorskih tekih, ki se bo v Kamniku in na Veliki planini odvilo v začetku julija, so v polnem zamahu, v sklopu priprav na največji letošnji atletski dogodek v naši državi, pa je danes Kamnik in Veliko planino obiskal tudi podpredsednik Mednarodne atletske zveze (IAAF), legendarni skakalec s palico in večkratni svetovni prvak in rekorder, Sergej Bubka.

 

Po sprejemu na sedežu Kluba gorskih tekačev Papež v Podjelši, ki so se ga je, razen podpredsednika mednarodne atletske zveze Sergeja Bubke, udeležili tudi Gregor Benčina, član sveta Evropske atletske zveze, Luka Steiner, član komisije Evropske atletske zveze za strateško komuniciranje ter Tomo Šarf, predsednik Izvršnega odbora združenja za gorske teke in član Sveta Mednarodne zveze za gorske teke, je Dušan Papež, predsednik KGT Papež, goste odpeljal v Eko resort pod Veliko planino, ki bo prizorišče štarta letošnjega EP v gorskih tekih.

 

V Eko resortu pod Veliko planino, kjer se z vso nemo pripravljajo na začetek nove sezone, je goste sprejel direktor družbe Palmieri Matjaž Zorman, ki je gostom in novinarjem razkazal Eko resort, nad katerim je bil navdušen tudi Sergej Bubka, na njegov obisk Eko resorta, pa ga utegne vsaj nekaj časa spominjati tudi trnič ter oljčno olje z zlatimi lističi.

 

Po ogledu štartnega prizorišča so se gostje s Sergejem Bubko podali še na Veliko planino, kjer si bodo, v prelepem pomladnem dnevu, ogledali še ciljno prizorišče gorskega teka ter samo Veliko planino in si, kot je zagotovil gostitelj Dušan Papež, zagotovo privoščili tudi vsaj štruklje.