Naslovnica / NOVICE / Lenoba je vseh pregreh grdoba

Lenoba je vseh pregreh grdoba

Ob pogledu na prizor, ki ga je moč kar pogosto uzreti pri Svetilniku na Ljubljanski cesti, bi mogoče marsikdo pomislil, da so skrbniki mesta morda znova zatajili, vendar ob pozornejšem pogledu na smeti v prepolnem košu in ob njem, kaj hitro ugotovimo, da temu ni tako.

Nečeden prizor je namreč posledica lenih in brezobzirnih posameznih stanovalcev bližnjih blokov, ki očitno ne premorejo dovolj moči in volje, da bi stopili v klet, ali pa vsaj do, zgolj kakih deset korakov oddaljenega ekološkega otoka ter svoje gospodinjske smeti odložili tam, kjer jim je mesto.

Manjši mestni koši za smeti namreč niso namenjeni odlaganju gospodinjskih odpadkov, ampak zgolj temu, da vanje lahko mimogrede vanje odvržemo kako manjšo smet. Nasploh pa v naših krajih gospodinjske odpadke že kar nekaj časa tudi ločujemo, česar pa se lenuharski nemarneži, ki svoje gospodinjske odpadke mečejo kar v mestne koške, najbrž še niso naučili.

Ker star pregovor pravi, da je lenoba vseh pregreh grdoba ter, da kjer osel leži, tam dlako pusti, omenjenim “mestnim oslom”, ki se bodo ob branju prispevka prepoznali, od srca priporočamo, da v času odvoza kosovnih odpadkov vsaj nekaj časa posedijo ali poležijo na kakem primernem mestu ob cesti, da jih smetarji slučajno ne bodo zgrešili.