Naslovnica / NOVICE / Likovna razstava Stop obrekovanju

Likovna razstava Stop obrekovanju

Strpnost in prijateljstvo je tisto, kar vedno pogosteje manjka v naših življenjih. Zato smo se v zasebnem vrtcu Sonček, enota Trobentica, vzgojiteljice skupin račke in Krtki odločile, da letos še posebej skrbno negujemo prijateljstvo.

Z otroki druge starostne skupine smo sodelovale pri človekoljubnem projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Poleg vseh dejavnosti, ki jih vsakodnevno izvajamo z otroki, smo se v tednu mednarodnega dneva strpnosti (12. 11. – 16. 11. 2018) posvetili projektu z  naslovom Stop obrekovanju. Vzgojiteljice smo izvedle izobraževalno-ustvarjalno delavnico na podlagi pravljice Dogodek v Mestnem logu (Helena Koncut Kraljič). Skupaj z otroki smo prepevali pesmi o prijateljstvu, se igrali socialne igre, se pogovarjali o prijateljstvu in strpnosti ter tudi o obrekovanju. Veliko smo se družili z ostalimi skupinami v vrtcu ter spodbujali strpnost. Vse svoje vtise so otroci nato strnili na papir. Ustvarjali smo v različnih tehnikah in upodobili, kaj otrokom pomeni prijateljstvo.

 

Za zaključek projekta smo v ponedeljek, 19. 11. 2018, pripravili skupno razstavo izdelkov vseh otrok vključenih v projekt, na katero smo povabili tudi vse starše naših mladih ustvarjalcev. Na razstavi  nas je prijetno pozdravila vzgojiteljica Reufa Volkar in nam namenila nekaj uvodnih besed ter nas povabila k ogledu likovnih izdelkov. Starši so si z zanimanjem ogledali male umetnije ter se nasmihali ob prebiranju izjav otrok na temo prijateljstvo in strpnost.

Otvoritev razstave je potekala v prijetnem vzdušju in je na voljo za ogled do sredine decembra.

Razstavo so pripravile vzgojiteljice Katja Vošnjak, Ines Remše, Tamara Starovasnik in Reufa Volkar.

Napisala: Tamara Starovasnik