Naslovnica / KULTURA / Likovni natečaj Jenkret je biv… 2024

Likovni natečaj Jenkret je biv… 2024

O NATEČAJU

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Kulturno društvo Motnik, Turistično društvo Motnik in ostali sodelujoči organiziramo 13. Križnikov pravljični festival, ki bo potekal 7. in 8. junija 2024 v Motniku. V sklopu festivala razpisujemo likovni natečaj z naslovom Jenkret je biv … podobe ljudskih pravljic.

TRAJANJE NATEČAJA

Likovni natečaj poteka med 15. 3. 2024 in 24. 5. 2024.

SODELOVANJE NA NATEČAJU

Natečaj je namenjen učencem osnovnih šol (iz Slovenije in tujine), ki lahko sodelujejo v okviru šole pod mentorstvom učiteljev ali kot posamezniki, pod mentorstvom staršev oziroma skrbnikov. Vsi sodelujoči in njihovi mentorji bodo prejeli potrdilo o sodelovanju.

TEMA NATEČAJA

Tema likovnega natečaja je MODROST IZ RODA V ROD. Z razpisano temo želimo opomniti na pomen sobivanja različnih generacij ter ohranjanje in prenašanje modrosti, ki so večne.

Ljudski pravljici, po katerih se ustvarja, sta:

  • PŠENICA – NAJLEPŠI CVET (Vir: Slovenske ljudske pripovedi. Zbrala in uredila Kristina Brenkova, ilustrirala Ančka Gošnik Godec. Mladinska knjiga, Ljubljana 1980.)
  • AJOGÁ ( Vir: Sibirske pravljice. Izbor in priredba Maria Ana Kolman, ilustrirala Arijana Gadžijev. Založba Miš, Dob 2013.)

TEHNIKA

Likovni izdelki naj bodo na predlogi formata  A3 (velikost risalnega lista). Uporabite lahko različne tehnike.

Vsak izdelek mora biti opremljen z naslednjimi podatki: ime in priimek avtorja, razred, šola, mentor (oziroma starš ali skrbnik, kadar otrok ne sodeluje v okviru šole), telefonska številka, elektronski naslov in podpis mentorja. Napisan mora biti tudi naslov dela.

ZAKLJUČEK NATEČAJA

Likovna dela pošljite ali prinesite do petka, 24. 5. 2024, na naslov:

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik Ljubljanska cesta 1, 1241 Kamnik s pripisom: za likovni natečaj Jenkret je biv

Dodatne informacije o natečaju dobite na e-naslovu: milena.glusic@kam.sik.si ali na tel. 01 320 55 80.

IZBOR LIKOVNI DEL, ZAKLJUČNA PRIREDITEV IN RAZSTAVA

Vse izdelke bo pregledala in ovrednotila strokovna komisija, ki bo izbrala po tri najboljše prispevke iz posameznega triletja ter enajst dodatnih izdelkov, ki bodo prav tako vključeni v razstavo. Pri oceni likovnih del bo komisija upoštevala izvirnost likovnega pristopa, kakovost likovne tehnike in usklajenost upodobljenega motiva z izbrano temo.

Rezultati natečaja bodo objavljeni na spletni strani Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik www.kam.sik.si. Mentorji izbranih del bodo na svoje navedene e-naslove pravočasno dobili obvestilo o izbranih in nagrajenih delih ter vabilo na dogodek. Razstava likovnih del bo na ogled na Križnikovem pravljičnem festivalu v Motniku.

Avtorji nagrajenih del in njihovi mentorji bodo nagrade prejeli v soboto, 8. junija 2024 na pripovedovalskem dogodku za otroke, v okviru Križnikovega pravljičnega festivala.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Mentorji poskrbijo za potrebna soglasja staršev za sodelovanje učencev oziroma otrok na likovnem natečaju (dovoljenje, da Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik v skladu z zakonodajo hrani in obdeluje osebne podatke udeležencev natečaja za potrebe organizacije likovnega natečaja, dovoljenje za javno objavo nagrajenih likovnih del z napisanimi avtorji ter dovoljenje za fotografiranje nagrajenih učencev in objavo fotografij.) Na spletni strani www.kam.sik.si so objavljena Pravila varstva in obdelave osebnih podatkov na podlagi privolitve posameznika.

Mag. Breda Podbrežnik Vukmir,
direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve