Naslovnica / KULTURA / Likovni ustvarjalci v podporo delovanja Gorske reševalne službe Kamnik
Simbolična fotografija. - Foto: Matjaž Šerkezi

Likovni ustvarjalci v podporo delovanja Gorske reševalne službe Kamnik

Podobe na paleti – odziv na klic: živeti!

Drage likovnice, dragi likovniki,

kamniški ustvarjalci, ki delujemo na področju tovrstnega kulturnega snovanja in umetniškega izražanja, smo v letošnji akciji namenjeni po eno svoje delo podariti Gorski reševalni službi Kamnik.

Razlogov za to je veliko, saj gre za eno najstarejših in tudi najbolj prizadevnih, požrtvovalnih, nepogrešljivo dejavnih človekoljubnih organizacij pri nas. Njenemu vzornemu delu tudi akterji s kulturnega področja izražamo spoštljiv poklon; že doslej z različnimi oblikami tvornih stikov in sodelovanja, letos pa, kot rečeno, z (že v spomladanskih dneh zasnovano) donacijo likovnih del.

Osnovo predstavljajo dela, nastala na letošnjem septembrskem ekstemporu »Kamniške vedute« (v organizaciji naše območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti).

Ker pa je v navedeni človekoljubni namen, torej v podporo delovanju GRS Kamnik, pripravljenih svoja dela prispevati tudi več avtorjev od drugod, velja povabilo vsem ustvarjalkam in ustvarjalcem, da se pridružijo in s svojimi deli akcijo podprejo.

SPREJEM DEL bo v SREDO, 16. oktobra, od 17. do 19. ure v DOMU KULTURE KAMNIK, Fužine 10.

Odprtje razstave (ta bo predvidoma na ogled javnosti vsaj tri tedne) je predvideno v SREDO, 23. OKTOBRA, ob 18. uri, kamniškem Domu kulture ; tedaj bodo dela prešla v last prejemnika donacije, GRS Kamnik.

Za udeležbo zgolj nekaj najnujnejših napotkov: omejitev glede tematike, tehnike, formatov ipd. NI. Tudi kakršnihkoli drugih formalnosti ne. Vsekakor pa je dobrodošla NAJAVA oz. PRIJAVA sodelovanja, in sicer na naslov(a):

  • DUŠAN STERLE, 031 285 987
  • In TONE FTIČAR (Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Kamnik; tone.fticar@jskd.si; 041 715 310).

Še enkrat torej prijazno vabljeni, da s svojo udeležbo v prid človekoljubni dejavnosti GRS Kamnik sodelujete tudi Vi!

Dobrodošli zraven!

Delite.