Naslovnica / KULTURA / Literarni večer v Termah Snovik

Literarni večer v Termah Snovik

Na Prešernov dan, slovenski kulturni praznik so v Termah Snovik pripravili tradicionalni 9. Literarni večer, posvečen literarnim ustvarjalcem, ki so svoja dela poslali na razpis za najboljšo pesem na temo »Sreča«.

Večer je na iskriv način vodil Luka Vasle, pesnik in avtor Pravljic iz Luke.  Mlada glasbenica Julija V. je zaigrala na violino in tako večer še dodatno obogatila.

Med skoraj 100 na natečaj prispelimi pesmimi, sta bili izbrani za najboljšo v kategoriji odraslih pesem  Darje Ovijač in v kategoriji otroških pa pesem Marije Omejc. Prejeli sta praktične nagrade za bazen in wellness v Termah Snovik, vsi prisotni pesniki pa za tudi vstopnice za bazen.  Literarni večer se je zaključil v sproščenem vzdušju ob domačem čaju in pecivu. Obiskovalci, ki so napolnili predavalnico, so prišli iz različnih koncev Slovenije v družbi prijateljev in družine in tako kulturni dan izkoristili tudi za medsebojno druženje. Ob jubilejnem 10. literarnem večeru, bodo v Termah Snovik izdali tudi zbirko pesmi, prispele na vseh 10 natečajev.

Zapisala: Petra Zlatoper