Naslovnica / NOVICE / Lokostrelski klub Kamnik je najboljši klub leta 2014

Lokostrelski klub Kamnik je najboljši klub leta 2014

V nedeljo, 07.12.2014, so se slovenski lokostrelci zbrali v hotelu Plaza na zaključni prireditvi ob koncu tekmovalne sezone 2014, kjer so najboljšim in najzaslužnejšim lokostrelkam in lokostrelcem podelili priznanja.

Za najboljši klub leta 2014 je bil razglašen Lokostrelski klub Kamnik, priznanja in pokale med zmagovalci pokalov v mlajših kategorijah, pa so pokale prejeli tudi mladi člani LK Kamnik: Klara Kladnik, Miha ROžič in Domen Horjak.

LK Kamnik 1

V obrazložitvi priznanja Lokostrelske zveze Slovenije so o LK Kamnik zapisali:

“Mlade spodbujajo k kvalitetnemu preživljanju prostega časa, hkrati pa usmerjajo v prostovoljnost skupaj z ostalimi člani kluba in druženju. Zaradi vseh teh vrednot je večina članov kluba vedno pripravljena pomagati pri organiziranju tako velikih tekem, kot je tarčno državno prvenstvo in tekma za srednjeevropski pokal.Lokostrelski klub Kamnik se ponaša z dolgo tradicijo na kamniškem in sicer 34. obletnico delovanja. Pod vodstvom predsednika Janeza Čiriča in s pomočjo marljivih članov in strokovnih sodelavcev, je klub v zadnjih letih še poglobil delovanje na področju vzgoje mladih v športnem duhu s poudarkom na pozitivno naravnani športni tekmovalnosti.

V klubu so vedno žive tudi delovne akcije, s katerimi vzdržujejo tako zunanje kot notranje strelišče. V letošnjem letu je klub s pomočjo Občine Kamnik pridobil dodatno zemljišče, s katerim se je razširilo in na novo uredilo zunanje strelišče, na katerem je zrasel tudi objekt za zimsko streljanje na dolge razdalje.

V letu 2014 so Kamničani zopet prispevali velik delež državnih reprezentantov in članov selekcije, njihov član se je udeležil tudi Mladinskih Olimpijskih iger na Kitajskem. Imajo aktivno spletno stran, prav tako so aktivni pri objavljanju lokostrelskih novic v lokalnih medijih.

Poleg več odličnih uvrstitev tako na slovenskih kot mednarodnih tekmah, so letos ob koncu zunanje sezone zabeležili še veliko zmago svojih treh članov na tekmi za evropski ekipni klubski pokal v Italiji. “

Lokostrelski klub Kamnik je dosegel tudi  2. mesto v seštevku pokalov.

Iskrene čestitke!

Fotografije: Lokostrelska zveza Slovenije