Naslovnica / ŠPORT / Lovro Planko je postal državni prvak v biatlonu med mlajšimi mladinci

Lovro Planko je postal državni prvak v biatlonu med mlajšimi mladinci

Kamničan Lovro Planko, ki tekmuje za Smučarski klub Ihan je še mlajši mladinec, a njegovi rezultati kažejo, da ga bomo morda čez nekaj let spremljali tudi na največjih tekmah.

Znano je že, da slovenski biatlonci zaključijo leto na državnem prvenstvu, ki se odvija na Pokljuki, to pa je tudi čas, ko tekmovalci, ki tekmujejo v tujini, nekoliko zadihajo in se posvetijo domačim obveznostim.

Lovro Planko je tokrat v šprintu zasedel 2. mesto med mlajšimi mladinci ter absolutno 8. mesto, kar pa je bil dosežek s katerim ni bil preveč zadovoljen. Zato je naslednji dan, na zasledovalni tekmi, ki je potekala na zadnjo decembrsko nedeljo pokazal, da zmore še več.

Lovro se je namreč z 8. mesta se je prebil na 6., kar je zadostovalo tudi za 2. mesto med mladinci in 1. mesto med mlajšimi mladinci.

Kamniški državni prvak je trenutno na pripravah na Pokljuki, kjer ga konec tedna čaka še eno državno prvenstvo, nato pa se bo odpravil na Poljsko, kjer bo tekmoval na članskem IBU pokalu, kasneje pa še na Mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo letos na Slovaškem.

V februarju se bo Lovro udeležil Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) v Sarajevu. To je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

Lovro Planko upa na dobro uvrstitev, ki mu bo dala zagon za nadaljevanje sezone, ki se bo nadaljevala na Švedskem in Norveškem.

 

X