Naslovnica / ŠPORT / Lovro Planko ponovno zmagal, vodi pa tudi v skupnem seštevku

Lovro Planko ponovno zmagal, vodi pa tudi v skupnem seštevku

Danes je bila na Pokljuki najbrž ena izmed zadnjih smučarsko tekaških tekem v sklopu Geoplin pokala Slovenije, na kateri je mladi kamniški biatlonec in tekač, Lovro Planko, v kategoriji starejših dečkov, ponovno ugnal vse svoje tekmece ter prevzel tudi vodstvo v skupni razvrstitvi pokala.

lovro1Do konca pokala so sicer še predvidene tekme, ampak, ker se tudi na Pokljuki že kažejo zvončki je vprašanje, če bo organizatorjem uspelo izpeljati še kako. V primeru, da tekem zaradi pomanjkanja snega ne bo moč izpeljati bi pomenilo, da bi Lovro postal tudi pokalni zmagovalec svoje kategorije, saj po neuradnih izračunih trenutno vodi na lestvici.

Današnja zmaga, pa ni edini Lovrov odličen rezultat, saj je v preteklih tednih zabeležil tudi dve zmagi na tekaških rekreativnih prireditvah. Na Maratonu Vojsko in Maratonu Pokljuka je bil obakrat absolutno 1. na 5 oz. 10 kilometrskih razdaljah, na biatlonski tekmi pred 14. dnevi, pa je bil tretji.

Upamo, da bodo napovedane padavine na Pokljuki natresle še nekaj snega, da bodo organizatorji izpeljali še tri napovedane biatlonske tekme, saj smo prepričani, da bo Lovro, med starejšimi dečki, uspel svoje uspehe dopolniti z novimi odličnimi uvrstitvami.

Držimo pesti.

lovro2

Na sliki: Drejc Trojer in Lovro Planko. Drejc Troler je Lovrov klubski kolega iz SD Ihan, ki je na današnji tekmi osvojil 6. mesto.