Naslovnica / NOVICE / Markacisti so postavili most

Markacisti so postavili most

Za potrebe 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih so kamniški markacisti danes v Godiču postavili prav ličen začasni most, ki bo tekačem in tekačicam omogočil lažje ter varnejše prečkanje potoka Ribnik.

Sobotni štart EP v gorskih tekih na Veliko planino, ki ga ob sodelovanju Občine Kamnik in Atletske zveze Slovenije ter številnih pokroviteljev, organizira Klub gorskih tekačev Papež, bo pri Eko resortu v Godiču, tekači pa se bodo na pot proti Veliki planini, podali ob reki Kamniški Bistrici, pri čemer bodo morali prečkati tudi potok Ribnik.

Ker je obstoječa betonska brv za tolikšno število tekačev in tekačic preozka in prenevarna, so organizatorjem na pomoč priskočili člani Planinskega društva Kamnik oz. markacisti. Le-ti namreč, razen tega, da zgledno skrbijo za urejanje številnih planinskih poti v domačih hribih, že vrsto let pomagajo in sodelujejo tudi s Klubom gorskih tekačev Papež, predvsem pri organizaciji gorskega teka na Grintovec in drugih  podobnih prireditvah, kjer njihove planinske in markacistične izkušnje in znanje, predvsem pa pridne roke, pridejo še kako prav.

Markacisti so na pomoč domačemu klubu priskočili tudi pri organizaciji tokratnega evropskega prvenstva ter danes pri Eko resortu v Godiču zgradili prav imeniten lesen most, ki pa je žal zgolj začasnega značaja, saj bo svojemu namenu načeloma služil zgolj v času trajanja prireditve.

Markacisti, dobrovoljni možje in fantje, ki smo jih ujeli že skorajda pri zaključnih delih na mostu, so se kljub soparni vročini, ki bolj vabi k počitku v senci, kot k napornemu delu delu, odgovorne in zahtevne zaupane jim naloge, na enak način, kot se lotevajo urejanja planinskih poti, lotili z vso resnostjo in vestnostjo. Za nameček pa so se ob delu, s šalami na svoj in tuj račun, prav imenitno zabavali, sam most pa so, z nekaj lokalno obarvane hudomušnosti, poimenovali kar po bližnjem sosedu “Majnikov most”.

Most je prav zares prav ličen in bo kar škoda, da na tem mestu ne bo stal tudi v prihodnje, kajti tista mala betonska brv, ki smo jo omenili že prej in preko katere vodi tudi Koželjeva planinska pot iz Kamnika proti Kamniški Bistrici, bi bila bržkone že zdavnaj potrebna obnove. Nenazadnje prek nje v šolo vsakodnevno hodijo številni otroci, uporabljajo ga domačini, nenazadnje pa tudi vse številčnejši sprehajalci in obiskovalci Eko resorta.