Naslovnica / Črna kronika / Med bežanjem pred policisti se je zaletel v drevo

Med bežanjem pred policisti se je zaletel v drevo

Vinjen voznik, ki je včeraj zvečer na Duplici poskusil zbežati pred policisti, se je zaletel v drevo in poškodoval, policisti pa so pri njem našli tudi vrečko z drogo.

Pri kontroli prometa so policisti včeraj zvečer, v križišču na Kamniški obvoznici, opazili voznika, ki je skozi križišče peljal kljub rdeči luči. Policista sta zapeljala za njim in ga, s svetlobnimi in zvočnimi signali, na predpisan način začela ustavljati, vendar se voznik za znake policistov ni zmenil, ampak je še pospešil ter z vožnjo nadaljeval v smeri Duplice.

Na sredini mostu je voznik zavil desno, na makedam proti vadbišču Kinološkega društva Duplica, pri čemer pa je, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, izgubil nadzor nad vozilom in trčil v drevo, pri čemer utrpel tudi lažjo telesno poškodbo.

Voznika, ki si je poškodoval dlan, je na kraju oskrbel zdravnik, medtem ko je nadaljnjo zdravniško pomoč zavrnil.

Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,63 mg/l), zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

So pa tekom postopka policisti pri njem našli tudi  PVC vrečko z snovjo zeleno rjave barve, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, so policisti zaseženo vsebino vrečke poslali na analizo, ko bodo zbrali vse podatke, pa bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na osebnem vozilu.

X