Naslovnica / ŠPORT / Mednarodni plavalni miting Veronika se odvija že osemnajsto leto

Mednarodni plavalni miting Veronika se odvija že osemnajsto leto

Plavalni klub Kamnik, ki deluje že 86 let, je ponovno organiziral enega največjih plavalnih tekmovanj v Sloveniji – Mednarodni plavalni miting Veronika.

Lani se je mitinga udeležilo 355 plavalcev iz 22-ih klubov, v tekmovanja pa se udeležujejo tudi najboljši slovenski plavalci, saj je tekma ena izmed zadnjih priložnosti za izboljšanje osebnih rezultatov pred državnimi prvenstvi.

Dopoldanski del mitinga se je pričel ob deveti uri zjutraj in je bil namenjen vsem selekcijam, ki so se v direktnih finalih stometrskih disciplin potegovale za najvišja mesta.

Pred začetkom tekmovanja je potekala predstavitev sodnikov, Godba Stranje je odigrala nekaj taktov, sodelujoče pa sta pozdravila in nagovorila tudi predsednik Plavalnega kluba Kamnik in podžupan Aleksander Uršič ter župan Matej Slapar, ki sta obenem skupaj podelila tudi zahvale Lari, Janu in Žigi za dolgoletno predanost tekmovalnemu plavanju v KP Kamnik. Po podelitvi priznanj je nad bazenom zadonela slovenska himna, tekmovanje, ki bo trajalo domala cel dan, pa se je tudi uradno pričelo.

Popoldanski del se bo pričel okoli petnajste ure, potekal pa bo finale v 50m disciplinah v katerem se bodo pomerili najboljši iz dopoldanskega dela. Letos je PK Kamnik pripravil tudi zanimivo tekmovanje mešanih štafet v mešanem slogu, obiskovalci pa lahko spoznajo tudi kamniško Veroniko in sodelujejo v srečelovu.

 

Laura Hribar