Naslovnica / NOVICE / Miklavž je že obiskal najbolj pridne kamniške otroke

Miklavž je že obiskal najbolj pridne kamniške otroke

V spremstvu razgrajaško razposajenih parkeljnov in dobrodušnih angelčkov, je kamniške otroke, ki so se nocoj v nepregledni množici zbrali pod malograjskim pobočjem, že obiskal sv. Miklavž.

Tradicionalno kamniško miklavževanje so, kot je v navadi že vrsto let zapored, tudi tokrat pripravili prizadevni člani Kulturnega društva dr. Franceta Steleta iz Tunjic, ki dobrovoljno in vztrajno skrbijo za ohranjanje številnih starih običajev.

Tudi letos je miklavževanje v središče mesta, še posebej pod vznožje Malega gradu, na katerem se je odvila poučna igrica, z današnjemu času primernim naukom, da se zoper bližnje ne pregrešimo zgolj s klasičnimi pregrehami, kot sta kraja in laž, ampak še večkrat in najbrž še huje, tudi z nesmiselnim trmarjenjem, ignoranco ter z raznimi izgovori povezanim odrekanjem našega časa.

Ko je, vsaj v odigrani igrici, dobro znova zmagalo dobro nad zlim, je z malograjskega pobočja, v spremstvu angelov prišel sv. Miklavž, ki je najprej nagovoril, nato pa se, v siju raket, spustil z Malega gradu in vsaj simbolično tudi obdaroval najbolj pridne kamniške otroke.

Člani KD dr. Franceta Steleta so na priložnostno postavljenih stojnicah poskrbeli tudi za okrepčilo in čaj, ki so ga ponudili v zameno za prostovoljni prispevek, kot vsako leto, pa so tudi tokrat uspeli pričarati prav lušten decembrski večer v praznično okrašenem »Pravljičnem Kamniku«.

Fotogalerija