Naslovnica / NOVICE / Ministrstvo za zdravje zaenkrat še brez konkretnih pojasnil in odgovorov

Ministrstvo za zdravje zaenkrat še brez konkretnih pojasnil in odgovorov

Na Ministrstvu za zdravje odgovarjajo, da je reorganizacija nujne medicinske pomoči še v fazi usklajevanja, zaradi česar je, po njihovem mnenju, v tem trenutku preuranjeno govoriti o kakršnih koli spremembah.

V zvezi z načrtovanimi spremembami v okviru reorganizacije nujne medicinske pomoči, ki jih je Ministrstvu za zdravje v okviru „Projekta celostne prenove sistema nujne medicinske pomoči v Sloveniji – jesen 2022“ oz. »Elaborata analize stanja in predlogov potrebnih ukrepov«, predlagala delovna skupina, smo Ministrstvo za zdravje zaprosili, da nam posreduje stališče ministra in ministrstva ter podrobna pojasnila vseh predvidenih sprememb, ki naj bi doletele delovanje NMP Kamnik.

Obenem smo Ministrstvo za zdravje, v izogib morebitnim napačnim interpretacijam zaprosili še, da nam na čim bolj enostaven in občanom razumljiv način, tudi z navedbo konkretnih primerov, navede na kakšen način bodo občani občin Kamnik in Komende, le-teh je okoli 37.000, občutili predvidene spremembe. Denimo v primeru nujnega obiska na domu, nujne medicinske pomoči s prisotnostjo zdravnika na terenu ali nočnega obiska urgentne ambulante v Kamniku.

Hkrati smo Ministrstvo za zdravje prosili tudi za pojasnilo, v kolikšni meri in na kakšen način na načrtovanje urgentnih centrov in satelitskih urgentnih centrov vplivajo mnenja in stališča posameznih članov njihove delovne skupine, ki je predloge pripravila, saj pri vsem skupaj, vsaj po naših informacijah, prihaja do očitnega navzkrižja interesov. Konkretno ravno v kamniškem primeru, saj omenjeni projekt, o čemer smo na našem portalu pisali v petek – Kamniku znova grozi „ukinitev“ urgence, predvideva vzpostavitev satelitskega urgentnega centra v Domžalah, medtem ko je satelitski urgentni center, ki je bil po prvotnem osnutku predviden tudi v Kamniku, iz predloga ukrepov izpadel, kar naj, po navedbah naših virov, še posebej pa upoštevaje sestavo delovne skupine, ne bi bilo naključje.

Žal pa Ministrstvo za zdravje zaenkrat ni poslalo ne pojasnil, niti ni navedlo kakih drugih konkretnih informacij, ampak je v svojem izjemno skopem in povsem generičnem odgovoru zapisalo zgolj: »Ministrstvo za zdravje pripravlja reorganizacijo NMP. Ker je reorganizacija še v fazi usklajevanja, je v tem trenutku preuranjeno govoriti o kakršnihkoli spremembah. Javnost bo o vsem obveščena pravočasno.«

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve