Naslovnica / NOVICE / Miren, vendar odločen protest v podporo kamniški urgenci

Miren, vendar odločen protest v podporo kamniški urgenci

Občanke in občani občin Kamnik ter Komenda, ki so se zbrali na protestnem shodu pred Zdravstvenim domom Kamnik, so se mirno, vendar odločno pridružili zahtevam vseslovenske »Velike stavke pacientov in pacientk«, pod geslom »Urgence ne damo«, pa izrazili svojo še bolj odločno podporo ohranitvi Nujne medicinske pomoči Kamnik.

V mraku sinočnjega, stavkovno oz. protestniško obarvanega torkovega večera se je pred Zdravstvenim domom Kamnik zbralo kakih sto petdeset občank in občanov občin Kamnik in Komenda, ki so se pridružili zahtevam vseslovenske »Velike stavke pacientk in pacientov«, hkrati pa s svojo prisotnostjo izrazili odločno podporo in tudi zahvalo službi Nujne medicinske pomoči Kamnik, ki ji, kot je moč soditi po delovnih načrtih delovne skupine Ministrstva za zdravje, podobno kot leta 2015, znova grozi nesprejemljiva ukinitev nekaterih storitev, ki jih že nudi.

Na protestu, ki so ga, kot odziv na vsesplošne razmere v zdravstvu, ko tudi Kamniku, poleg ukinitve urgence, vse več občanom Kamnika in Komende grozi, da se bodo morali v iskanju medicinske oskrbe znajti brez izbranega osebnega zdravnika, spontano pripravili kamniški podporniki in simpatizerji gibanja »Glas ljudstva«, je Kartini Djalil uvodoma poudarila nujnost ohranitve kamniške urgence, ki skrbi za paciente od Komende do Motnika, ter ponovila temeljne zahteve stavke pacientov, in sicer:  dostop do izbranega zdravnika za vse, ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ustavitev odtekanja javnega denarja k zasebnikom, ukinitev oz. konec spodbujanja dvojnih praks (dvoživk) in ukinitev komercialnih zavarovanj, ki omogočajo preskakovanje čakalnih vrst.

Odločenost, da se Kamnik na vse možne načine upre poslabšanju nujnih medicinskih storitev oz. ukinitvi NMP Kamnik, je izrazil tudi župan Matej Slapar, ki se je, skupaj s še nekaterimi posameznimi (redkimi) občinskimi svetniki in svetnicami prav tako pridružil protestnicam in protestnikom.

V svojem nagovoru se je zbranim zahvalil za udeležbo, s čemer so, kot je dejal, jasno izrazili stališče, da se občani Kamnika in Komende ne bomo pustili zavesti, da bi nam kakorkoli omejevali dostop do naše nujne medicinske pomoči, v okviru, kot jo že imamo ter dodal: »Naša želja je, da se nujna medicinska pomoč še nadgradila, nikakor pa ne bomo pristali na kakršno koli zmanjšanje nujne medicinske pomoči v Kamniku.«

 

Med udeleženci sinočnjega shoda je bilo tudi kar nekaj občank in občanov, ki so jim reševalne ekipe NMP Kamnik, s svojim hitrim in strokovnim posredovanjem, nedvomno rešile življenje, eden izmed udeležencev protesta pa je opozoril tudi na neizpodbitno dejstvo, da je bil tudi Zdravstveni dom Kamnik, vključno z urgenco, zgrajen s samoprispevkom, morebitno ukinjanje urgence, kot jo že imamo, pa je kriminal.

Urgence ne damo!

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve