Miro Cerar v Kamniku

V poplavi raznih predvolilnih aktivnosti je v Kamnik, sicer z manjšo zamudo, no, saj zamuja tudi sestava vlade, pred nekaj trenutki prispel aktualni mandatar Miro Cerar, ki je prišel podpret kandidaturo županskega kandidata SMC v Kamniku – Aleša Lipičnika.

Po uvodni predstavitvi županskega kandidata, ki je govoril o počenih loncih, je spregovoril generalni sekretar stranke Horst Hafner, ki je dejal, da smo na rondoju, nadaljeval z makedamskimi cestami, ampak, po njegovih besedah, si želimo poti poraščenih z mahom. Miro Cerar, po besedah Hafnerja, ponuja nasmeh in prijazno besedo, tistim mladim, ki odhajajo v tujino… “Nahajamo se v avionu na višini desettisoč metrov in tam popravnega izpita ni.” Skratka cel kup leporečenja, nekakšnih, bolj ali manj posrečenih, prispodob in puhlic. Nič pretresljivega, čakamo na nagovor Mira Cerarja…

Miro Cerar pozdravil prisotne in pohvalil piškote SMC ter vodo z okusom po volitvah, oz. po stranki SMC in županskim kandidatom ter dejal: “Naša stranka je tista, ki jo ta hip Slovenija potrebuje.” To naj bi se izkazalo tudi na volitvah, saj na bi se država, po besedah Mira Cerarja, znašli v slepi ulici.

V nadaljevanju je mandatar zapel hvalo lastni stranki, ki je največja stranka, ki ima predane, marljive in zagnane člane, da pa naj ne verjamemo vsega, kar slišimo in beremo v medijih, sploh ne tega, da so v stranki razkoli ipd.

“Čas bo prinesel točno to kar želimo.” je še dejal Miro Cerar

Zaključil je z besedami: “Polagate kamenčke v mozaik neke zgodbe.” in se zahvalil prisotnim.

Sledila so, v naprej pripravljena, vprašanja županskemu kandidatu, ki je postregel z vnaprej pripravljenimi odgovori.

Sledilo je nekaj ploskanja in nastopil je čas za sprehod in slikanje po mestu.