Naslovnica / NOVICE / Mlade kamniške skupine popestrile praznični Kamnik

Mlade kamniške skupine popestrile praznični Kamnik

Kamniško prednovoletno vzdušje so včeraj zvečer, z nekoliko živahnejšimi ritmi, na Glavnem trgu popestrile mlade kamniške skupine, ki pa so, žal, nastopile pred razmeroma maloštevilnim občinstvom, kajti na Glavnem trgu se je, kljub obetavni in zanimivi prireditvi, zbralo manj kot 100 obiskovalcev.

Sodeč po zaenkrat skromnem obisku kamniških prednovoletnih prireditev bi lahko sklepali, da se Kamničani in Kamničanki bojijo mraza ter da jih izza zapečkov ne spravi niti dober program. Škoda, kajti v organizacijo prednovoletnih prireditev je vloženega kar nekaj truda, nastopajoči pa ponujajo dovolj zanimiv in zabaven program, da bi si zaslužili boljši obisk.

mlade skupine nl 2015 11

Kljub temu, da sinočnji dogodek na Glavni trg ni privabil večjega števila obiskovalcev, pa je bila glasbena prireditev prijetno gledljiva, obiskovalci, ki so hlad večera preganjali s pozibavanjem v živahnih ritmih in kuhanim vinom, pa povsem zadovoljni.

Koala Voice-3570

Sinočnje odrsko dogajanje je zabeležila Sara Vidmar z Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, ki je zapisala:

Hulahoop

»Oder so najprej zavzeli nekdanji zmagovalci Šourocka, natečaja za najboljšo študentsko/dijaško glasbeno rock skupino, zasedba Hulahoop. Dve dekleti in dva fanta, ki so lansko leto zmagali na največjem festivalu mladih neuveljavljenih skupin na področju bivše Jugoslavije Jelen Demofestu, so s seboj pripeljali tudi leseni saksofon po imenu Engelbert. Poslušalci so kombinacijo klavirskih zvokov in drugih efektov s prodornim ženskim vokalom odlično sprejeli in se skupaj s skupino zazibali v privlačnih ritmih njihovih avtorskih skladb.

mlade skupine nl 2015 25

The Eccentrics

Povsem drugačen glasbeni žanr so v Kamnik prinesli naslednji nastopajoči, skupina The Eccentrics. Zasedbo, ki se je prvič zbrala lanskega decembra za nastop na dobrodelnem koncertu za otroke s posebnimi potrebami, sestavljata tudi dva člana s cerebralno paralizo. Obiskovalci so radi zapeli ob njihovem spletu slovenskih zimzelenih pesmi, ki v tem prazničnem času še posebno prijajo.

mlade skupine nl 2015 29

Koala Voice

Posebnost skupine, ki je nadaljevala večer, je njihovo ime – Koala Voice, ki so ga izbrali s pomočjo zbirke kratkih zgodb »Najmanjši živalski vrt na svetu« avtorja Thomasa Gunzika. Samo letos imajo za seboj že 50 nastopov doma in v tujini, med drugim tudi na srbskem Exitu. Zasavski mladci, ki so lansko leto zmagali na prvi ligi dijaških bendov, so Kamnik z mešanico rocka, modernega popa in disca dobro razgreli ter poskrbeli za pravo zabavo v mestnem jedru.

Koala Voice-3503

Kalaia

Nekoliko težje zvoke je za konec koncerta mladih glasbenih skupin prihranila zasedba Kalaia, ki jo sestavlja pet fantov iz okolice Kamnika. Njihovi začetki segajo v leto 2009, letos pa so izdali svoj dolgo pričakovani prvenec, album z naslovom Psiholom. Skupina, ki se žanrsko ne opredeljuje, je skupaj z zvestimi oboževalci vse do zaključka večera na Glavnem trgu s svojo energijo preganjala decembrski mraz.«

Kalaia-3618

 

Prednovoletno dogajanje na kamniškem Glavnem trgu se bo odvijalo tudi nocoj, ko bodo oder zasedli narodno-zabavni ansambli.

Fotografije: Matic Maček, kamnik.info