Naslovnica / POUDARJENO / Mladi kamniški vaterpolisti so postali državni prvaki

Mladi kamniški vaterpolisti so postali državni prvaki

Kar ni uspelo članski ekipi,  je uspelo mladim kamniškim vaterpolistom, ki so osvojili naslov državnih prvakov-

Pester vaterpolski vikend so začeli mlajši kadeti na bazenu Pod skalo. Zadnja tekma rednega dela ni odločala o vrstnem redu, mladi Kamničani pa so premagali vrstnike iz Ljubljane 13:5.

V soboto so se igrale povratne tekme članskega polfinala. Kamnik je imel zalogo štirih golov iz prve tekme, zato se je pričakovalo napredovanje v finale, žal pa je bila športna sreča tokrat na strani kranjskih vaterpolistov.

Kljub temu si fantje in trenerji zaslužijo čestitke za dosežke v letošnji sezoni, ki je bila verjetno ena najbolj izenačenih v zadnjih letih. Ekipa si je priborila končnico in imela veliko priložnost za preboj v finale še v državnem prvenstvu.

Nasprotnik v tekmah za 3. mesto je ekipa Branika iz Maribora, igra pa se na 2 dobljeni tekmi. Prva tekma bo  8. 6. 2019 v Kamniku, druga pa 12. 6. 2019 v Mariboru. Če bo potrebna še tretja tekma, pa se bo 15. 6. 2019 odvila v Kamniku.

Državni prvaki do 15 let

V nedeljo, 26.5.2019, se je odvil zaključni turnir za kategorijo do 15 let. Turnir je postregel z dvema lahkima polfinalnima tekmama, Triglav je premagal Slovan Ljubljano 20-7, Kamnik pa je z 22:7 odpravil Branik.

Tekma za tretje mesto je bila odločena po streljanju petmetrovk, pri čemer je Slo Ljubljana je izenačila 5 sekund do konca tekme in nato zmagala 10:6.

Pred finalom se je vedelo da sta ekipi Kamnika in Triglava zelo izenačeni, sestavljeni iz nosilcev igre reprezentance do 15 let. Fantje se med seboj poznajo zelo dobro, saj oboji trenirajo na kranjskem bazenu in igrajo trening tekme.

Tekmo so bolje odprli Kamničani, ki jim je pripadla prva četrtina z rezultatom 3:2. V drugi je bilo 1:1,  tretja pa 2:1 za Triglav. Po treh četrtinah je bil rezultat izenačen 5:5, kar je bila napoved zaključka za močne živce.

Trener Kamnika Primož Romšak je z menjavo igralnih mest zadel v polno. Kar ni uspelo članom, je v soboto uspelo ekipi do 15 let, saj so na najbolj pomembni tekmi premagali tekmece iz Kranja, in sicer z rezultatom 7:6 ter postali državni prvaki.

Za Kamnik so igrali. David Golob – nekaj lepih obramb je bilo nujno potrebnih, za uspeh , Marko Pilič, Ažbe Cerar, Lukas Z. Gligorovski 3, Urban Zupan 2, Matic Kordež, Jošt Čarni 2, Aleksander Cerar, Blaž Nadižar, Erik Mujanovič, Jaša Gole.

Do konca tekmovalne sezone je še nekaj pokalnih tekmovanj in EP do 15 v Bolgariji. Povsod je VD Kamnik prisoten, tako da bo tudi na bazenu Pod Skalo kar pestro, saj bo poleg tekmovanj VD Kamnik poleti izvajal tudi več rezličnih dejavnosti, tečajev in tudi tabor.

Dare Homar

 

 

X