Naslovnica / ŠPORT / Mlinčki, ciklokros, teki, Večer zvezd, predavanja …

Mlinčki, ciklokros, teki, Večer zvezd, predavanja …

Tokrat smo za vas pripravili pregled zadnjih tednov. Bilo je pestro, naši člani so bili aktivni na vseh koncih Slovenije, sedli so že na kolo, nekateri pridno tečejo, naš predsednik hodi po nagrade, ne smemo pozabiti na delavnice oziroma predavanja. Do zdaj smo poslušali predavanje Otrok in šport, ki ga je vodil priznani predavatelj, profesor Branko Škof, predavanje o športni prehrani, ki ga je vodil doktor Bojan Knap, zdravnik in športnik, strokovnjak za regeneracijo v procesu treninga. V Kamniku je RTV Slovenija na našem pump-tracku snemala kader za oddajo Na lepše, pred kamere smo se prikradli tudi mi.

Pestro pa je bilo tudi na tekmah. Naši tekmovalci in tekmovalke so sicer sredi zimskih treningov in priprav na novo sezono, kar pa še ne pomeni, da ne dirkajo, tečejo in tudi zmagujejo. V Suhadolah je bilo 15. novembra občinsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu. Na Mlinčki race je bilo veliko naših dresov, zmage pa so se na koncu veselili Tajda Šoštarko med deklicami do 6 let, Maks Majnik med dečki do 6 let, Hana Kranjec Žagar med deklicami od 7 do 10 let, Gal Starman med dečki od 7 do 10 let, Mihael Štajnar med dečki od 11 do 15 let, Tina Perše med ženskami od 16 do 30 let, v kategoriji od 31 do 50 let sta slavila Mira Kranjec in Aljoša Martinjaš, Bojan Kemperl je bil prvi med moškimi nad 50 let. Vse rezultate pa najdete na http://prijavim.se/uploads/1216_result.pdf

Kolesarji bodo v zimskem času oziroma v obdobju do začetka nove sezone lahko pedala vrteli na ciklokrosih za slovenski pokal. Prvi je bil v Škofji Loki 22. novembra. Tam so bili tudi trije Calcitovci. Tina Perše je zmagala med ženskami nad 15 let, Zoja Kranjec je bila šesta med deklicami do 15 let, v moški konkurenci od 19 do 40 let pa je slavila Matej Mohorič, medtem ko je bil naš Peter Zupančič 10. Naslednji ciklokros je bil 28. novembra v Tropovcih. Med dečki je zmagal Ažbe Golmajer, drugi je bil Gal Starman, med moškimi generalno je Jan Starman osvojil 13. mesto, zmagal pa je Primož Obal. Sledil je še ciklokros Cycling United, ki je bil 5. decembra. V absolutni moški kategoriji se je druge zmage veselil Mohorič, tretji je bil Boštjan Hribovšek, ki pa je že zjutraj tekel na Miklavževe teku. Med moškimi nad 40 let je Aljoša Martinjaš prišel do drugega mesta, Jan Starman do petega, Luka Žagar pa do osmega. Med dečki do 15 let je slavil Jaka Starman pred Maticem Kranjcem Žagarjem, šesti je bil Gal Starman. Hana Kranjec Žagar je opravila s konkurenco do 15 let.

calcit bike cross1

Ne moremo pa mimo tekaških uspehov. Luka Tavčar je premagal vse, ki so se pojavili na startu Kranjske zimske lige oziroma teka na Krvavec 22. novembra. Boštjan Hribovšek je osvojil osmo mesto. Na Miklavževem teku 5. decembra je Tavčar osvojil tretje mesto med člani, Hribovšek pa 14., Tina Perše je bila sedma med članicami, Peter Vovk četrti med dečki in Ambrož Vovk tretji med mlajšimi dečki.

calcit bike cross2

Za konec pa omenimo še Večer zvezd Kolesarske zveze Slovenije, ki je bil 30. novembra na Ljubljanskem gradu. V klubskem točkovanju v cestnem kolesarstvu za ženske elite se je Calcit po zaslugi naše Tine Perše, ki rada gorsko kolo zamenja za cestno, znašel med dobitniki pokalov, bil je drugi. Še prej so gorski kolesarji dobili novega selektorja, to je postal Urban Ferenčak, ki je med leti 2011 in 2014 tekmoval v našem dresu. Najboljša kolesarka leta pa je postala gorska kolesarka Tanja Žakelj.

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se