Naslovnica / Črna kronika / Močan veter je v Kamniku na avto podrl drevo, povzroča pa tudi druge težave

Močan veter je v Kamniku na avto podrl drevo, povzroča pa tudi druge težave

Gasilci in ekipe Elektra, ki skrbe za vzdrževanje električnega omrežja, imajo širom Slovenije danes nemalo dela zaradi močnega vetra, ki težave povzroča tudi na Kamniškem.

Zaenkrat imajo na Kamniškem še največ dela vzdrževalci Elektra, ki se že cel dan spopadajo z nepredvidenimi izpadi električne energije, do katerih že od jutranjih ur prihaja na najrazličnejših koncih, vendar jih, kolikor je to pač v njihovi moči, kar najhitreje odpravljati.

Nekaj dela pa so imeli danes zaradi vetra tudi gasilci PGD Kamnik, ki so bili ob 12:43 obveščeni, da se je na Bevkovi ulici na parkirano vozilo podrlo drevo. K sreči je bilo drevo manjše, obenem pa v vozilu in na parkirišču v času padca ni bilo nikogar.

Gasilci so drevo odstranili z vozila ter ga razžagali, medtem ko so policisti lastnika parkiranega vozila, ki je imel kar nekaj smole, obvestili o poškodbi.

Marsikje v okolici Kamnika je veter razmetaval posode za smeti in druge predmete, nekaj težav pa je povzročil tudi v samem središču mesta, kjer so s streh, še posebej tistih starejših, občasno leteli tudi strešniki.

K sreči pa, po naših trenutni informacijah, padajoči strešniki niso nikogar poškodovali, kljub omenjenim težavam, pa smo jo na Kamniškem, vsaj zaenkrat, še kar dobro odnesli, upamo pa, da bo tako tudi ostalo.