Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Modna oblikovalka Lara Bernot je v Kamniku odprla svoj ustvarjalno-razstavni atelje

Modna oblikovalka Lara Bernot je v Kamniku odprla svoj ustvarjalno-razstavni atelje

Mlada in prodorna kamniška modna oblikovalka oblačil ter nakita, ki se s svojimi kreacijami vse uspešneje predstavlja in uveljavlja tako doma, kot tudi v tujini, je sinoči odprla svoj novi razstavno-ustvarjalni atelje, ki utegne nadvse dobrodošlo poživiti izvirno modno ponudbo mesta.

Odprtje razstavno-ustvarjalnega ateljeja Lare Bernot, ki se nahaja v pritličju upravne stavbe nekdanjega Alprema, je potekalo brez kakega posebej velikega pompa in nepotrebnih ceremonij, zgolj s priložnostno pogostitvijo in sproščenim druženjem, saj so vse potrebno pripovedovale že njene modne kreacije. Bodisi tiste razstavljene, še bolj pa tiste, v katere je bila oblečena sama in člani njene družine.

lara bernot 14

 

Lara je v isti stavbi ustvarjala že do sedaj, preselila se je zgolj v večje in dostopnejše prostore v pritličju, saj želi, kot je dejala sama, svoje izdelke predstaviti na drugačen, nekoliko bolj estetski način, da bodo tudi njene stranke lažje začutile zgodbo njenih oblačil in zgodbo povezano z njimi.

Nekoliko nenavadna lokacija modnega ateljeja, ki smo jih običajno vajeni v nekoliko elitnejših mestnih predelih, ni naključna, saj Lara pravi, da nekdanje kamniško industrijsko območje, ki v zadnjih letih dobiva povsem drugačne, kreativno-ustvarjalne vsebine, kjer deluje že kar nekaj različnih ustvarjalcev in umetnikov, premore svojo ustvarjalno dušo, za razliko od kakih drugih, resda novo bleščečih, vendar brezdušnih prostorov.

Trenutno je največ njene pozornosti usmerjeno na kreiranje oblačil s katerimi, kot pravi, lahko živiš, saj so primerna za vsak dan, vendar imajo vseeno nek povsem svoj stil oz. dušo in so, kljub praktični večnamenskosti, nekoliko drugačna oz. kot je dejala: »Vesela sem, ko vidim kako vsaka izmed mojih strank na različne načine nosi mojo kreacijo, ji doda svojo noto in se v njej dobro počuti. Če vidim, da stranka ni zadovoljna, ji svoje kreacije raje ne prodam, ker mi je kar hudo, če oblačilo ne bi zaživelo tako kot bi moralo.«

lara bernot 7

Kreacije Lare Bernot so v največji meri posvečene ženskam ter, glede na to, da je mlada mamica, tudi malčkom, če njenih stvaritev morda še ne poznate, pa si jih lahko ogledate na njeni spletni strani www.larabernot.com oz. na njenem FB profilu, nenazadnje pa se lahko oglasite tudi v njenem novem ateljeju, kjer običajno ustvarja vsak dan med osmo in šestnajsto uro.