Naslovnica / ŠPORT / Monza potrdila vlogo favorita

Monza potrdila vlogo favorita

Odbojkarice Calcit Volleyja so na prvi tekmi četrtfinala pokala Challenge v gosteh morale priznati premoč domači ekipi Saguella Monza, ki je zmagala s 3:0 (19, 18, 7). Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 13. februarja, ob 17. uri, v športni dvorani Kamnik, že v petek, 8. februarja pa se bodo v derbiju 15. kroga 1A. DOL za ženske v gosteh pomerile z Novo KBM Branikom.

Saguella Monza – Calcit Volley  3:0 (19, 18, 7)

Monza – Športna dvorana Candy Arena, gledalcev 400, sodnika: Harizanov (Bolgarija), Romero Martinez.

Saguella Monza: Ortolani 12, Arcangeli (L), Balboni, Devetag 7, Adams, Hancock, Begić, Buijs 12, Orthmann 15, Facchinetti, Bianchini, Melandri 6. Trener: Miguel Angel Falasca Fernandez.

Calcit Volley: Kotnik 2, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec 4, Pogačar 4, Kostić 5, Janežič (L), Charuk 4, Kaker 7, Zorman 2. Trener: Gregor Rozman.

Trenutno petouvrščena ekipa italijanske Serie A je bila pričakovano premočna za slovenske pokalne zmagovalke, ki so se sicer hrabro borile, predvsem to velja za prva dva niza, vendar je bila kakovostna razlika vendarle na strani odbojkaric iz Monze. Tudi na povratni tekmi bodo Italijanke seveda v vlogi favoritinj, toda za Kamničanke bo veliko bolj pomemben petkov obračun z Novo KBM Branikom, ki bi že lahko odločal o najmanj drugem mestu po rednem delu državnega prvenstva.

V začetku uvodnega niza je bila nizozemska reprezentančna sprejemalka Anne Buijs nezaustavljiva za kamniške odbojkarice in prav po njegovi zaslugi so domačinke povedle z 11:4. Tudi po drugem tehničnem odmoru Gregorja Rozmana so odbojkarice iz Monze dosegle še dve točki, vodile pa so tudi še z 20:12. Vendar se Kamničanke niso sprijaznile z visokim porazom. Na servis Anje Zorman, ki je dosegla tudi dva asa, so se domačinkam približale na štiri točke zaostanka (16:20) in šele polminutni odmor Miguela Angela Falasce Fernandeza, so domačinke zaustavile nalet gostij, ki so ubranile tri zaključne žoge, nato pa je servis Eve Pogačar končal v avtu.

Kamniška trojka Olivera Kostić, Katja Mihalinec in Tina Kaker, je ob dobri igri v obrambi, v drugem nizu do 13. točke držala korak z domačinkami, ki so šele z asom Nemke Hanne Orthmann prvič povedle s tremi točkami prednosti (16:13). Tudi po polminutnem odmoru se Kamničankam ni več uspelo vrniti v igro, naredile so preveč lastnih napak, tudi njihov napad ni bil več tako učinkovit oziroma je bil blok domače ekipe previsok za kamniške napadalke. Tudi drugi niz se je končal z napako na servisu Kamničank.

V še večjih težavah so bile varovanke Gregorja Rozmana v tretjem nizu, ko so v napadu le s težavo prebijale blok domače ekipe, ki je bila veliko bolj učinkovita tudi v napadu. Do odločilne prednosti je Monza prišla s serijo štirih zaporednih točk Orthmannove, tri je dosegla z asom, ko je vodstvo s 6:2 povečala na 12:4. Čeprav je Rozman z nekaj menjavami želel svojo ekipo vrniti v igro, mu to ni uspelo, zaostanek njegovih varovank pa je bil vedno večji. Z delnim izidom 7:0 in blokom Serene Ortalani se je tekma v Monzi končala s prepričljivo zmago domače ekipe.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Danes nismo bili pravi. Dejstvo je, da je kakovost na strani Monze, vendar to ne sme biti opravičilo za našo slabšo predstavo. Je že res, da je bilo težko igrati že zaradi višine domačega bloka, vendar bi morali na tistih zadevah, kjer bi jim lahko bili enakovredni, igrati bolje. Žal tega nismo izkoristili, vem pa, da znamo igrati bolje.«

Miha Štamcar