Naslovnica / Črna kronika / Motorist je pri Velikem jezu zletel s ceste

Motorist je pri Velikem jezu zletel s ceste

Motoristova pot se je v ovinku na koncu zidu nekdanje smodnišnice končala s padcem, poškodovan motorist pa je obležal pod drevesom pri jezu.

Danes popoldne, okoli 17:20, so bile kamniške interventne službe obveščene, da je na regionalni cesti Kamnik – Stahovica, pri Velikem jezu v Stranjah, prišlo do prometne nesreče, v kateri naj bi se huje poškodoval voznik motornega kolesa.

Po prvih informacijah je do nesreče prišlo, ker voznik motornega kolesa znamke Honda,  ki je vozil iz smeri Kamnika proti Stranjam, ni zvozil ovinka na koncu smodnišničnega zidu, ampak zapeljal naravnost na makadam proti jezu, kjer je padel in poškodovan obležal pod drevesom pri jezu.

K sreči so njegov padec opazili naključno prisotni občani, ki so soparen prazničen dan izkoristili za osvežitev ob reki Kamniški Bistrici, ob nesreči pa so poškodovanemu motoristu nemudoma priskočili na pomoč ter o nesreči obvestili tudi pristojne službe.

Na prizorišču nesreče so posredovali reševalci Nujne medicinske pomoči, ki so poškodovanega motorista, le-ta je po navedbah očividcev tožil zaradi bolečin v nogi in čeljusti, najprej oskrbeli, nato pa z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje v Ljubljano.

 

Na pomoč so prihiteli tudi gasilci PGD Kamnik, ki so kraj nesreče zavarovali, obenem pa, na ovinkastem in precej nepreglednem cestnem odseku, v času trajanja intervencije, poskrbeli za usmerjanje ter umirjanje prometa.

Vse okoliščine nesreče bodo poskušali razvozlati policisti, bržčas pa utegnejo v svoje poročilo zapisati, da je motorist oblast nad svojim motorjem izgubil zaradi neprilagojene hitrosti.