Naslovnica / Črna kronika / Motorist je po nasprotnem voznem pasu prehiteval stoječo kolono in trčil v avto

Motorist je po nasprotnem voznem pasu prehiteval stoječo kolono in trčil v avto

Danes popoldan je na kamniški obvoznici oz. na Perkovi ulici prišlo do prometne nesreče v kateri je bil poškodovan motorist, ki je nepravilno prehiteval stoječo kolono in trčil v osebno vozilo.

Policisti so bili danes okoli 15:15 obveščeni, da je na kamniški obvoznici prišlo do prometne nesreče z udeležbo motornega kolesa in osebnega vozila. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa vozil iz smeri TPC Perovega v smeri Kamnika, pri tem pa prehiteval stoječo kolono vozil po nasprotnem voznem pasu ter trčil z voznikom osebnega vozila, ki je v tistem trenutku zavijal na RC 225 Duplica – Kamnik.

Motorist je pri trku padel po vozišču in se poškodoval, zaradi česar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana, po dosedaj znanih podatkih pa ni v življenski nevarnosti.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so prizorišče protipožarno in protinaletno zavarovali, usmerjali promet in nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči Kamnik pri oskrbi poškodovanega motorista.

Vozniku motornega kolesa bo zaradi kršitev določil ZPrCP 52/3-1,10 izdan plačilni nalog.