Naslovnica / ŠPORT / Na Dunaju tudi kamniške odbojkarice
Veselje ob osvojitvi naslova državnih prvakinj v letu 2015.

Na Dunaju tudi kamniške odbojkarice

Na jutrišnji gala prireditvi Evropske odbojkarske zveze, na kateri bo potekal tudi žreb za obe elitni evropskih odbojkarski tekmovanji, bodo prvič med najboljšimi evropskimi odbojkarskimi ekipami tudi kamniške odbojkarice kluba Calcit Volleyball.

Žrebanje obeh najbolj prestižnih evropskih klubskih tekmovanj, ki bo jutri ob 20:15 potekalo v Hofburgu, bo drugo leto zapored v nekdanji cesarski palači, prvič ob prisotnosti kamniških odbojkaric, ki so si nastop v ligi prvakinj priborile z naslovom državnih prvakinj.

»Kakšnih posebnih pričakovanj nimam, rad bi le, da bi se izognili ruskim ekipam. Vendar pa je pred samim žrebom težko reči kaj bolj konkretnega, saj nanj nimamo nobenega vpliva. Drugače bo, ko bo žreb opravljen in bodo znane naše nasprotnice,« je bil pred jutrišnjim žrebom v svoji izjavi kratek Gašper Ribič, ki je kot pomočnik selektorja na pripravah moške reprezentance v Mariboru.

Naslov evropskih prvakinj bodo v letošnji sezoni branile odbojkarice turške ekipe Eczacibasi Vitra iz Carigrada, iz tega mesta pa bodo v ligi prvakinj igrali še ekipi VakifBanke, lani tretjeuvrščene ekipe zaključnega turnirja na Poljskem, in Fenerbahčeja.

V jutrišnjem žrebu bo tako 24 ekip: Telekom Baku (prej znan kot Rabita Baku), Lokomotiva Baku, Azerrail Baku (vse Azerbajdžan), Agel Prostejov (Češka) Cannes, Rocheville Le Cannet (obe Francija), Dresdner SC, Allianz MTV Stuttgart (obe Nemčija), Pomi Casalmaggiore, Novara, Piacenza (vse Italija), Chemik Police, Atom Trefl Sopot, Impel Vroclav (vse Poljska), CS Volei Alba Blaj (Romunija) Dinamo Kazan, Dinamo Moskva, Uralochka Jekaterinburg (vse Rusija), Partizan Vizura Beograd (Srbija), Volero Zürich (Švica), Eczacibasi Carigrad, VakifBank, Fenerbahče (vseTurčija) in Calcit Volleyball (Slovenija).

Pet ekip, med njimi tudi Calcit Volleyball, to so Rocheville La Cannet, Alianz MTV Stuttgart, Pomi Casalmaggiore in Volei Alba Blaj bodo v ligi prvakinj nastopile prvič.

Prvi krog bo na sporedu med 25. in 27. oktobrom, moška liga prvakov, v njej bo igral tudi ACH Volley, se bo začela teden dni pozneje.

Miha Štamcar