Naslovnica / Črna kronika / Vinjen voznik Audia na Križu podrl luč in se zaletel še v kapelico

Vinjen voznik Audia na Križu podrl luč in se zaletel še v kapelico

Sinoči je na Križu pri Komendi prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik osebnega vozila znamke Audi zletel s ceste, podrl luč javne razsvetljave in se zaletel še v kapelico.

Včeraj zvečer, kakih dvajset minut pred 22. uro, je na na cesti Kamnik – Moste prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila znamke Audi, ki je zletel s ceste, se pri tem zaletel v drog javne razsvetljave, ga podrl ter pristal v tamkajšnji kapelici.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti o prometni nesreči, ki se je pripetila pri naselju Podgorje, obveščeni včeraj okrog 21.40 ure. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo zaradi
vožnje z neprilagojeno hitrostjo pri zavijanju v smeri kriškega bajerja, kjer je z vozilom trčil v obcestno svetilko, nato pa še v kapelico.

Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center, po podatkih policije, pa je utrpel lahke telesne poškodbe.

V nesreči je nastalo je za približno 5000 evrov materialne škode, pri vozniku pa je bila ugotovljena tudi zakonsko nedovoljena stopnja prisotniosti alkohola.

Pri nesreči so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik, ki so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana, gasilci pa so poskrbeli še za razlite motorne tekočine in vozilo z dvigalom potegnili z betonskega bloka na katerem je nasedlo.