Naslovnica / Črna kronika / Na prizorišču nočnega streljanja v Šmarci so policisti našli tulce plinskih nabojev

Na prizorišču nočnega streljanja v Šmarci so policisti našli tulce plinskih nabojev

Policisti so danes dopoldne preiskali prizorišče nočnega streljanja v Šmarci oz. parkirišče pri železniškem prehodu na Korenovi cesti ter našli tulce plinskih nabojev.

Kot smo že poročali, Policijska uprava Ljubljana o nočnem streljanju v okolici Šmarce, ki je zbudilo in vznemirilo nekaj bližnjih občanov, ni prejela prijave, so pa okoliščine dogodka policisti pričeli preverjati na podlagi našega poizvedovanja oz. članka, ki smo ga v dopoldanskih urah objavili na našem portalu.

Po navedbah samostojne policijske inšpektorice Nataše Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana, policisti v zvezi z nočnim streljanjem zbirajo obvestila od občanov, opravljajo pregled terena, prav tako pa so opravili ogled kraja dejanja. Trenutno lahko potrdijo, da je bilo najdenih pet tulcev, ki se jih uporablja za plinsko orožje, za katero po Zakonu o orožju ni potrebno dovoljenje, niti ne gre za prepovedano orožje, učinek uporabe takšnega orožja pa je samo pok.

Po navedbah PU Ljubljana, eksplozija pirotehničnega sredstva noč poprej ter nočno streljanje, po do sedaj pridobljenih podatkih, nista povezana.

Policisti pa v zvezi z dogodkom prosijo za pomoč tudi občane, ki bi imeli o domnevnem streljanju kakršnekoli informacije. Le-te naj sporočijo na Policijsko postajo Kamnik, lahk pa pokličejo tudi anonimni telefon 080 1200 ali 113.