Naslovnica / KULTURA / Na samostanskem vrtu so vzcvetele »Kamniške zgodbe«

Na samostanskem vrtu so vzcvetele »Kamniške zgodbe«

Vrt frančiškanskega samostana v Kamniku se je sinoči kar lepo napolnil z obiskovalci, ki so prišli na pripovedovalski večer poslušat »Kamniške zgodbe«.

Še enega izmed pripovedovalskih večerov različnih zgodb, ki so v Kamniku vse bolj priljubljeni, sta za zidovi samostanskega vrta družno organizirala kamniška knjižnica in Društvo sv. Jakoba, obiskovalci večera, ki se jih je zbralo kar lepo število, pa so imeli ponovno možnost prisluhniti različnim zgodbam iz kamniškega konca.

Uvodoma sta zbrane pozdravili predsednica Društva sv. Jakoba Marjeta Humar in ravnateljica kamniške knjižnice Breda Podbrežnik Vukmir, kot so zapisali organizatorji pripovedovalskega večera v povabilu, so Kamniške zgodbe je namenjene ohranjanju zgodb iz naše bližnje okolice in umetnosti pripovedovanja, ki jo razvijajo številni pripovedovalci iz domačega okolja.

 

Za razliko od prejšnjih večerov, ko so pred pripovedovalskim mikrofonom, razen kamniških, nastopali pripovedovalci iz različnih slovenskih krajev, je bila tokratna pripovedovalska zasedba skorajda povsem lokalno samooskrbna.

 

Najrazličnejše zgodbe in pripovedke iz naših krajev, ki so jih zabeležili različni avtorji, so pripovedovali Ljuba Lajmiš, Jožica Hribar, Anže Slana, Matic Maček, Breda Podbrežnik Vukmir, Nataša Pivec ter pripovedovalski duo Vroča župa, ki ga tvorita Rok Kosec in Goran Završnik, pripovedni večer pa sta z glasbenim nastopom dopolnila in popestrila tudi pevka Marinka Golob in klaviaturist Anton Semprimožnik.