Naslovnica / ŠPORT / Na triatlonskem dnevu na Bledu sta slavila Tjaša Vrtačič in Klemen Bojanc

Na triatlonskem dnevu na Bledu sta slavila Tjaša Vrtačič in Klemen Bojanc

Dan, ki si ga bomo vsi zapomnili po zgodovinskem dnevu na Tour de France, je bil na Bledu obarvan triatlonsko. Polnoletnost je v organizaciji Triatlonskega kluba Trisport iz Kamnika dočakal Triglav triatlon Bled, ki je bil letos koronsko obarvan. Kljub številnim naporom, da bi prvič v Slovenijo pripeljali svetovno znani Challenge family in triatlonsko dogajanje razpotegnili na tri dni, je Miru Kregarju s svojo ekipo uspelo izvesti »le« sobotno prireditev.

V dopoldanskem času so triatlonci lahko tekmovali v superšprintu, šprintu, triatlonu za vsakogar, najmlajši pa so se pomerili  akvatlonu. Tako so na svoj račun prišli otroci, mladostniki in rekreativci.

V popoldanskem času pa so svoje moči preizkusili atleti, ki so nekoliko bolj vzdržljivi. Za njih je bilo organizirano tekmovanje v akvabiku (1,5 km plavanja, 40 km kolesarjenja) in v olimpik traitlonu (1,5 km plavanja, 40 km kolesarjenja, 10 km teka). V obeh preizkušnjah je potekalo državno prvenstvo.

Kamničani smo ponosno zrli na zmagovalni oder, saj je absolutna zmagovalka v olimpijskem triatlonu postala Tjaša Vrtačič (TK Trisport), pred Simono Dolinar Majdič (TK Inles Riko Ribnica) in Nežo Pogačar (TK Utrip).

Tjaša je na svoji FB strani zapisala: »Nastop na domači tekmi na Bledu vedno predstavlja enega od vrhuncev sezone. Prelepo prizorišče, zahtevna proga in lepo vreme so zaznamovali moj prvi nastop na olimpijski razdalji, ki sem ga uspešno zaključila in osvojila naslov državne prvakinje.«

Tako kot na ženski podium sta tudi na moškega stopila dva Kamničana. Zmagal je sicer Klemen Bojanc (ŠK Triatlon lajf), pred Markom Mandičem (TK Utrip) in Janom Škrjancem (TK Trisport), ki je svoj prvi nastop na tej in zmago v kategoriji razdalji označil kot »rezultat, ki si ga je lahko samo želel.«

Državni prvaki v kategorijah so postali:

Olimpik triatlon: Jan Škrjanc, Zlatko Kompan, Miro Kregar, Tjaša Vrtačič (vsi TK Trisport) in Neža Pogačar (TK Utrip).

Na stopničke v tej disciplini so od članov kamniških klubov stopili še: Mark Mandič, Marko Hren in Tanja Kompan.

Med tekmovalci, ki so se preizkusili v akvabiku pa je državni prvak med veterani 3 postal Gregor Berlisk, drugo mesto pa je med veterani 1 osvojil Miha Pančur. (oba TK Trisport).

Podelitev je potekala precej drugače kot ponavadi, saj so si morali zmagovalci medalje nadeti kar sami. Drugačna pa je bila tudi zato, ker je uradnemu napovedovalcu v besedo segal prenos posnetka kronometrske vožnje Pogačarja in Rogljiča.

Športna prireditev ne bi uspela, če ne bi bili deležni pomoči številnih staršev, podpornikov in prijateljev Triatlonskega kluba Trisport, ki je s svojo organizacijo prepričal tudi inšektorico, ko je na prizorišču preverila upoštevanje navodil NIJZja. Upamo, da v bomo naslednje leto tekmovali kot nekoč in da bomo udeležencem lahko čestitali s stiskom roke.

Nataša Planko

Povezava do rezultatov: