Naslovnica / NOVICE / Na Veliko planino prihajajo pastirji in živina

Na Veliko planino prihajajo pastirji in živina

Vremenoslovci napovedujejo vroč in sončen vikend, kar pa je kot nalašč za izlet v hribe. Temperature bodo prav prijetne. Konec tedna bo na Veliki planini res veselo, saj bodo pastirske bajte zapolnili pastirji. Po prostranih pašnikih pa bo že odmeval žvenket kravjih zvoncev. 

Prva nihalka vas na planino odpelje ob 8:30, zadnja v dolino pa ob 18. uri. Okrepčali se boste lahko v gostišču Zeleni rob, prve mlečne izdelke pa boste lahko poizkusili tudi v pastirskem stanu pri Gradišekovih!


Prihaja vročinski val, zato vas vabimo, da se pred vročino skrijete v dolino Kamniške Bistrice in na Veliko planino, kjer so temperature v poletnih mesecih prav prijetne! Konec tedna bodo pastirske koče zapolnili pastirji s svojo živino!

Med obiskom Velike planine pa vas vabimo tudi na ogled Preskarjevega muzeja, ki je vsak dan odprt med 10:00 in 15:00. V muzeju boste slišali zgodbe o življenju pastirja nekoč in danes ter spoznali katere predmete so uporabljali za izdelovanje skute in drugih domačih dobrot. V gostišču Zeleni rob pa ne smete zamuditi domačih sladkih skutinih štrukljev, katerih okus vam bo še dolgo časa ostal v spominu.

 Najemite kočo na Veliki planini!

V poletnih mesecih imamo za vas še nekaj prostih terminov: info@velikaplanina.si

Svoja vrata pa odpira tudi pastirski stan Gradišekovih, kjer vas vabijo na ajdove žgance, kislo mleko, domač sir ter druge dobrote, ki jih pridelujejo na Veliki planini.

Dolina Kamniške Bistrice je v poletnih vročih dneh odlična za pobeg pred vročino. Na spodnji postaji nihalke se nahaja kamp Alpe, kjer lahko v idilični naravi najamete leseno hišico, nas obiščete z avtodomom ali pa s šotorom. V neposredni bližini kampa pa se nahaja plaža ob reki Kamniški Bistrici, ki s svojim hladnim ambientom kar vabi v svojo bližino.  Za najem alpske hišice nam pišite na info@velikaplanina.si.

Letni vrt gostilne Pod žičnico se nahaja v neposredni bližini spodnje postaje nihalke in kampa Alpe, kjer nudimo tople in hladne napitke. V poletnih mesecih si lahko v senci divjega kostanja privoščite osvežitev, počitek na ležalniku in uživate v razgledu na Kamniško Savinjske Alpe.

Vsi tisti, ki se boste na Veliko planini podali z nihalko, lahko koristite kar nekaj ugodnosti v prihajajoči poletni sezoni.

Ob vsakem nakupu na prodajnih mestih vam podarimo 3 % od vrednosti nakupa v obliki kupona, ki ga lahko koristite v naših gostinskih obratih (Gostilna Pod žičnico, Okrepčevalnica Skodla, gostišče Zeleni rob).

Kamp Alpe pod Veliko planino se nahaja tik ob spodnji postaji nihalke. Prijeten kamp v senci dreves ponuja prostor tako šotoristom kot avtodomarjem, najamete pa lahko tudi eno izmed 5 lesenih hišic.

Rezervacije sprejemamo na booking@velikaplanina.si

Vabljeni na Veliko planino!

Velika planina d.o.o.