Naslovnica / ŠPORT / Na 14. Kolesarskem vzponu iz Snovika na Črnivec sta bila najhitrejša Iztok Dogša in Špela Škrajnar.

Na 14. Kolesarskem vzponu iz Snovika na Črnivec sta bila najhitrejša Iztok Dogša in Špela Škrajnar.

Danes dopoldne so se zbrane kolesarke in kolesarji izpred Term Snovi znova pognali navkreber proti Črnivcu.

Kolesarska tekma je, kot je v navadi že vrsto let, tudi tokrat potekala od Term Snovik, prek Osredkarja in Poljan, vse do Črnivca, kamor sta najhitreje prikolesarila  Iztok Dogša in Špela Škrajnar, ki sta za vzpon potrebovala slabe oz. dobre pol ure.

Ob podelitvi nagrad ter priznanj najhitrejšim, je kolesarke in kolesarje prišel pozdravit tudi župan Matej Slapar, medalje pa so najprej prejeli otroci, ki so tekmovali na krajši, dvokilometrski razdalji v okolici Snovika, za njimi  še najhitrejši tekmovalci in tekmovalke, ki so prevozili celotno progo.

Prve in tudi edine tri dame, ki so se udeležile tekme so: Špela Škrajnar (00:36:22), Marjetka Prešeren (00:47:27) in Karmen Mali s časom 00:47:55.

Med moškimi je bila konkurenca precej hujša, na prvih pet mest pa so se uvrstili Iztok Dogša s časom 00:27:47, drugi Uroš Verčič s časom 00:29:22, tretji Gašper Zalar s časom 00:31:14, četrti je bil Tilen Jagodič s časom 00:32:22 in šesti Rajko Novak s časom 00:32:35.

Med otroci so bili prvi trije Oskar Berlec, Alenka Jankovič in Jošt Petek.

Športno društvo Šmartno je podelilo pokal, prvi trije absolutni zmagovalci pa so prejeli tudi denarno nagrado, tekma pa se je zaključila s prijetnim druženjem in žrebanjem praktičnih nagrad.


Laura Hribar
Fotografije: Terme Snovik in Kamnik info