Naslovnica / NOVICE / Nagovor župana Mateja Slaparja ob prazniku Občine Kamnik

Nagovor župana Mateja Slaparja ob prazniku Občine Kamnik

Spoštovane občanke, spoštovani občani,
letošnje leto smo se zaradi povečanega epidemiološkega tveganja in nevarnosti širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) odločili, da odpovemo vse prireditve ob prazniku Občine Kamnik. A 29. marec je dan, ko Občina Kamnik obeležuje svoj praznik, ko se spominjamo rojstnega dne našega generala Rudolfa Maistra – Vojanova. Obujamo njegov izjemni prispevek k ohranitvi slovenskega ozemlja, slovenskega jezika, naroda in severne meje. Praznik je namenjen našim občankam in občanom, zato smo v teh dneh izobesili tudi zastave, v manjšem obsegu kot običajno, z namenom zavedanja o tem, da nam ni vseeno, da smo skupnost, ki bo skupaj zmogla premagati še tako nepremagljive ovire.
Kljub temu, da smo v državi in v naši lokalni skupnosti priča številnim žalostnim zgodbam, da je marsikdo bolan pa tudi marsikdo osamljen, da številni vsak dan doživljajo stisko, imamo med nami prave borce. Maistrove borce. Vsi zdravstveni delavci, policisti, zaposleni v civilni zaščiti, gasilstvu ter v vseh službah zaščite in reševanja, sektorju energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, financ, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov, prostovoljci in še bi lahko našteval, delajo neumorno. V teh dneh smo priča dogajanju, o katerem si nismo mislili, da bo doletelo našo državo in našo lokalno skupnost. A skupaj zmoremo! Skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite delamo vse, kar je potrebno za ohranitev vašega zdravja, spoštovane občanke, spoštovani občani.
Naj vam na tem mestu vseeno čestitam ob prazniku Občine Kamnik, ki je drugačen, kot običajno. A najpomembnejše je, da ostanemo zdravi in bomo lahko, ko bo za to primernejši čas, tudi praznovali. Združimo moči in ravnajmo odgovorno ter to dokažimo z dejanji, kot je z dejanji dokazal tudi naš general Rudolf Maister – Vojanov.
Vaš župan Matej Slapar

Danes, 29. marca 2020, je župan Matej Slapar skupaj s podžupanoma Aleksandrom Uršičem in dr. Jernejem Markljem  simbolno k spomniku položil cvetje.

 

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve