Naslovnica / NOVICE / Nagovor župana Mateja Slaparja

Nagovor župana Mateja Slaparja

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

»Naš največji sovražnik ni virus, ampak strah, govorice in stigma. Naše najmočnejše orožje pa so dejstva, razum in solidarnost,« je dejal vodja Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus.

V teh dneh smo priča dogajanju, o katerem si nismo mislili, da bo doletelo našo državo in našo lokalno skupnost. A skupaj zmoremo! V teh težkih časih skupaj z Občinskim štabom Civilne zaščite delamo vse, kar je potrebno za ohranitev vašega zdravja.

Naj se na tem mestu sprva zahvalim vsem tistim nepogrešljivim in srčnim ljudem, ki delate v zdravstvu, policiji, civilni zaščiti, gasilstvu ter v vseh službah zaščite in reševanja, sektorju energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, financ, varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov. Brez vas bi se naš sistem zlomil. Potrebujemo vas zdrave, zato apeliram na delodajalce, da zaščitite svoje zaposlene, ki jih v teh časih najbolj potrebujemo. Neumorno delajo. Zahvala velja vsem lastnikom lokalov, ki ste prenehali poslovati v občini Kamnik in s tem prispevali k ohranjanju zdravja občank in občanov. Ravnali ste odgovorno in verjamem, da vam ne bo lahko, tudi in predvsem iz finančnega vidika, a zagotovo bo prišel čas, ko bodo vaši lokali spet polni. Verjamem v ukrepanje državnih institucij, ki bodo poskrbele za blažitev posledic izpada vašega dohodka.

Na Občini Kamnik smo poskrbeli, da boste tudi tisti starejši, osamljeni občani in občanke, ki ste v stiski in tisti, ki ste oboleli in nimate nikogar (sosedov, prijateljev,…), ki bi vam priskrbel nujne življenjske potrebščine (hrana, zdravila in podobno), prejeli pomoč. K sodelovanju vabim zdrave občanke in občane, ki ste pripravljeni kakorkoli pomagati, da se pridružite ekipi prostovoljcev. Za tiste občanke in občane, ki potrebujete nujno varstvo otrok (zaposleni v zdravstvenih domovih, domovih za starejše, zavodih za varovance s posebnimi potrebami, delavcem v energetiki in komunikacijskih podjetjih, komunalnih in servisnih službah ter operativcem v Slovenski policiji in Slovenski vojski, gasilcem in drugim pripadnikom sil za zaščito in reševanje), pa smo s prostovoljci zagotovili varstvo vaših otrok (na domu). Dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki 051/374-207 (Katja Vegel – Občina Kamnik).

Dejstvo, da je neka oseba drugega porekla in dejstvo, da mora nekdo veliko službeno potovati, še ne pomeni, da je okužen. Ne predajmo se lažnim novicam in govoricam. Ljudi, ki se bodo iz bolnišnic vrnili domov, ne stigmatizirajmo, ampak jih sprejmimo nazaj v svojo lokalno skupnost, ob upoštevanju vseh priporočil pristojnih institucij. Kajti nihče ne ve, kaj nam prinaša prihodnost, kaj hitro se lahko zgodi, da bomo nekoč potrebovali njihovo pomoč ali pa le prijazno besedo.

Vse občanke in občane pa prosim, ne hodite po nepotrebnem naokoli, premišljeno pojdite v trgovino brez spremstva otrok ali starejših, saj tudi s tem prispevate k zdravju nas vseh. Premišljeno hodite tudi v naravo in držite se jasnih navodil, ki nam jih dajejo številni okoli nas.

Združimo moči in ravnajmo odgovorno ter to dokažimo z dejanji.

Vaš župan Matej Slapar

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve